Помоћ завичају – група људи из Пријепоља и Бродарева донирала санитет Пријепољу

Помоћ завичају – група људи из Пријепоља и Бродарева донирала санитет Пријепољу

Пријепољска болница добила санитетско возило и заштитну опрему од групе људи из Пријепоља и Бродарева који живе у Немачкој. Вредност донације је око 13 хиљада евра.

Општој болници у Пријепољу уручена је вредна донација људи из Пријепоља и Бродарева који су се у Немачкој организовали и прикупили средства за набавку санитетског возила и заштитне опреме. У возилу се већ налази транспортни респиратор који је неопходан за транспорт пацијената у тешком клиничком стању до већих медицинских центара. Директор Опште болнице Пријепоље др Зоран Дробњак се захвалио донаторима и истакао да је ова донација веома драгоцена у оваквим временима.

Возило је из Немачке довезао наш суграђанин Елмедин Тахтовић који је пренео поздраве донатора и уручио кључеве директору Дробњаку. Он каже да је возило донација 23 особе из Пријепоља и Бродарева које живе у Немачкој – групе која се међусобно дружи у иностранству и која је решила да реализује идеју помоћи родном крају у борби против пандемије.

Возило је тренутно у поступку царињења након чега ће бити стављено у употребу. Вредност ове донације је још већа када се има у виду да се поред редовних, свакодневно обавља и велики број транспорта ковид пацијената за Ужице и болнице у другим градовима.

Погледајте више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *