Друштво

,

Корона вирус

,

Спорт

Поново раде теретане – Вежбање на дистанци док траје епидемија

Теретана „Спорт лајф“ која је у саставу спортског клуба „Микс“, након скоро месец дана забране рада због корона вируса, поново је отворена за своје кориснике. Посетиоци, као и запослени, морају да испоштују правила понашања и процедуре које су на снази током епидемије COVID-19.

Поред рада на враћању физичке форме и вежбања на справама, сви корисници теретане ће морати да се навикну на нека нова правила и процедуре због заштите од корона вируса.

Обавестили смо чланове да носе пешкире, да испред улаза дезинфикују руке и ђонове од патика и носе спортску опрему. Ја као власник теретане и радник носим рукавице, маску и стално дезинфикујем справе – каже Марко Томашевић.

И ако је на снази била забрана рада теретана, Марко није губио време.

Реновирали смо све: справе, зидове, расвету. Купили смо нове гумиране тегове, олимпијске шипке којих до сада није било у Пријепољу – истиче Марко.

Прекинути навику доласка у теретану корисницима није било лако.

Већина нас је импровизовала тренинге кући, али нам је свима недостајала теретана. Добило се поприлично и на килажи, јер смо се слабо кретали – каже Алија Џановић.

Слично мишљење дели и Младен Јоксимовић.

Ја сам углавном радио склекове и вежбе са сопственом тежином. Окопавао сам и малине, тако да се нашла алтернатива.

Већ првог дана рада, у теретану је дошло више од 20 корисника, а власник теретане Марко Томашевић се нада да ће укидањем ванредног стања се све вратити како је било раније, када је теретану посећивало више од 50 корисника.  

Одлуку о забрани рада теретана Влада Србије донела је 1. марта, а забрана је укинута 27. априла.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *