Пораст броја заражених у Пријепољу – За три дана 21 новооболела особа

Пораст броја заражених у Пријепољу – За три дана 21 новооболела особа

Према подацима Завода за јавно здравље Ужице за три дана у Пријепољу је присуство корона вируса потврђено код 21 особе, што је значајан пораст у односу на прошли понедељак. Чак 15 новооболелих забележено је у недељу. У истом периоду у Златиборском округу  регистровано је 159 новооболелих особа, од тога 42 у Ужицу и 32 у Прибоју.

Највише новозаражених у Пријепољу током претходна три дана регистровано је у недељу, када је позитиван тест на корона вирус добило 15 особа. Једна новооболела особа забележена је у суботу, док је у понедељак потврђрно пет нових случајева заразе. Од почетка епидемије у Пријепољу је корона вирусом заражено 2.955 особа, по чему смо на трећем месту у Златиборском округу одмах иза Ужица и Прибоја.

Од 35 новозарежених у Златиборском округу у последња 24 сата највише новооболелих регистровано је у Прибоју -13. Следи Ужице са 7,  Нова Варош са шест, Пријепоље са 5, Чајетина са 2, док је у Ариљу и Сјеници забележен по један нови случај инфекције. Укупно 29.564 од почетка епидемије.

Од петка до недеље у Ковид амбуланти пријепољског Дома здравља обављено је 90 прегледа, од тога 58 првих, док су 32 особе обавиле контролни преглед. Три особе су након прегледа транспортоване у ужичку болницу.

У Изолационом одељењу Опште болнице у Пријепољу хоспитализоване су 4 особе. Исто толико особа налази се у Прибојској болници , док су у свим болницама Здравственог центра Ужице на болничком лечењу 84 пацијента, од којих је 71 особа ковид позитивна, а две особе су на респиратору.

Подели на мрежама

Повезани чланци