Пораст броја заражених у Пријепољу

Пораст броја заражених у Пријепољу

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Ужице у Пријепољу је од последњег пресека присуство корона вируса потврђено код још 19 особа, од укупно 121 колико је у претходна 24 сата регистровано у Златиборском округу. У Ковид болници у Прибоју више пријема него отпуста.

Са 19 новоинфицираних особа у последња 24 сата, што је за 10 више у односу на претходни извештај, према подацима Завода за јавно здравље Ужице од почетка јануара у Пријепољу су позитиван тест на Ковид 19 добиле 202 особе, укупно 1.576 од почетка епидемије.

Од 121 новозаражене особе у Златиборском округу у Прибоју је у последња 24 сата регистрована 21 новоинфицирана особа, док су у Новој Вароши потврђена 4 нова случаја инфекције. Од почетка епидемије у Златиборском округу укупно је заражено 14.430 особа.

У Ковид амбуланти пријепољског Дома здравља током претходног дана обављен је 101 преглед. Од тог броја 31 особа је на преглед дошла први пут, док је њих 70 обавило контролни преглед.

Шест особа је, након прегледа, транспортовано у Ковид болницу у Прибоју, где је према најновијим подацима смештено 65 пацијената, од којих је троје на респиратору. На болничко лечење примљено је 10, док је отпуст добило 6 пацијената. У Изолационом одељењу Опште болнице Пријепоље налази се 9 пацијената, док су у здравственим установама и привременим болницама Здравственог центра Ужице укупно хоспитализована 362 пацијената.  

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *