Друштво

После шест година паузе Општина Пријепоље  прославиће  Дан   општине

Нови датум Општине је 7. јул, дан првог помињања Пријепоља у писаним документима 1343. године. Утврђен је одлуком Скупштине општине  из фебруара ове године.
Обележавање овог дана  прва је већа активност новоформиране локалне власти. „ Времена је мало и интензивно се ради, формирано је тело за припрему свечаности у које су укључени представници локалне власти, институција културе , ТОП,  јавних предузећа, школа….“,  изјавила је председница СО Пријепоље Стана Марковић.
Обележавање Дана општине трајаће три дана, од 5. до 7. јула. Дом културе и Музеј  приредиће  изложбе, у лапидаријуму Музеја  приказиваће се документaрни филмови о Пријепољу , у Библиотеци ће бити изложбена поставка под називом „Пријепоље у отвореној књизи“ а биће изложени: књиге, документи, часописи, фотографије, новински чланци …  из архиве Завичајног одељења.
Свечана  седница  СО Пријепоље, биће   одржана на Дан општине 7. јула.  Истог дана за госте Пријепоља Туристичка организација презентоваће туристичку понуду наше општине  у холу Дома културе. „ Циљ нам је да Дан општине буде прилика за афирмацију Пријепоља и Пријепољаца“, каже председница СО.
Тако је Пријепоље после  шест година поново добило свој празник општине. До 2009. године Дан општине је био 9. јануар, дан коначног ослобођења Пријепоља у Другом светском рату, а те године променама Статута општине место за датум Дана општине  остало је празно.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *