Последица обилних падавина – Вода благо замућена али исправна за пиће

Последица обилних падавина – Вода благо замућена али исправна за пиће

Осим изливања Сељашнице у општини Пријепоље није било проблема са другим водотоковима. Водостаји већине малох водотокова су у опадању док је ниво Лима у нивоу редовне одбране од поплава. Надолазак Сељашнице изазвао је благо замућење воде у градском водоводу.

Због велике количине падавина током протеклог дана и ноћи  дошло је до наглог замућења изворишта реке Сељашнице. Према речима руководитељке  Постројењa за прераду воде „Сељашница“ Дане Љујић постројење није могло у потпуности да преради ту замућеност, па је мутноћа воде на чесмама благо повећана али је у границама нормале. Вода је бактериолошки исправна и може се користити за пиће. Према њеним речима ситуација се из сата у сат поправља па се до краја дана очекује потпуна нормализација.

Велике количине падавина и топљење снега у општини Пријепоље и у Црној Гори условивили су повећање водостаја Лима. Према речима командира Ватрогасно -спасилачке јединице Пријепоље Вујадина Ковачевића он је на нивоу редовне одбране од поплава и за сада нема опасности од изливања.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *