Пред Привредним судом у Ужицу тренутно се води седам стечајних поступака за предузећа из Пријепоља

Пред Привредним судом у Ужицу тренутно се води седам стечајних поступака за предузећа из Пријепоља

Активни стечајни поступци у Пријепољу су за Фап Ливницу са надградњом, Ауто кућу, Текстилно предузеће за оспособљавање и запошљавање инвалида ИНТЕКС, Земљорадничку задругу Пољопродукт, Текстилни комбинат Љубиша Миодраговић, Индустрију конфекције, дугмади и шнала ИРИС и за Угоститељко туристичко предузеће Путник. За шест предузећа која су у већинској државној или друштвеној својини поступке води Агенција за лиценцирање стечајних управника, док је само за Земљорадничку задругу Пољопродукт одређен стечајни управник. Први отворен стечајни поступак је за Угоститељко туристичко предузеће Путник 2010. године, а последњи за Фап Ливницу са надградњом у фебруару 2017. године.

На територији општине Пријепоље закључено је седам стечајних поступака, а обустављено четири. Власници свих предузећа у тим поступцима била су приватна лица.

Једино за Полимљетранс ационарско друштво није објављен статус стечајног поступка.

Од почетка ове године до јула у Србији је отворено укупно 210 стечајних поступака, а према подацима којима располаже Агенција за лиценцирање стечајних управника, на територији Републике Србије укупно су активнa 2103 стечајнa поступка.

Укупно је на територији Србије од ступања на снагу Закона о стечајном поступку 2005. године до данас покренуто 6885 поступака. Просечно време трајања стечајног поступка је нешто мање од три године, објавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *