Председник Српског атлетског савеза Слободан Бранковић посетио општину Пријепоље

Председник Српског атлетског савеза Слободан Бранковић посетио општину Пријепоље

Општину Пријепоље данас је посетио председник Српског атлетског савеза Слободан Бранковић. Главна тема разговора са општинским руководством и представницима Спортског савеза била је развој атлетике и спорта уопште у Пријепољу. Том приликом постигнут је договор да општина Пријепоље наредне године, поново буде домаћин атлетског митинга који је последњи пут одржан 2015. године.  

У посету Пријепољу, прву након шест година, прослављени атлетски репрезентативац и европски шампион у дисциплини 400 метара, сада председник Српског атлетског савеза, Слободан Бранковић дошао је на позив председника општине Пријепоље, како би се упознао са свеобухватним стањем спорта у нашој општини. Том приликом постигнут је и један важан договор.

Са великим одушевљењем могу да кажем да смо постигли договор да поново вратимо онај лепи атлетски митинг који је последњи пут био у Пријепољу још 2015. године. Следеће, 2022. године поново ћемо имати прилику да на атлетској стази у Пријепољу видимо најбоље атлетичаре из Србије, али и региона – најавио је председник Српског атлетског савеза Слободан Бранковић.

Председник Општине Пријепоље Владимир Бабић истакао је да је изузетна част да је један овакав спортиста посетио нашу општину.

Желим да се захвалим на његовој посети и напору да атлетика као спорт буде што видљивија и да Пријепоље буде препознато у земљи, али и у иностранству – истакао је Бабић.

Важна тема састанка била је статус Атлетског клуба „Полет“ и многобројних талената који тренирају у клубу и показују добре резултате последњих година. Уз обећање да ће учинити све да да се статус клуба у наредним година поправи, Бранковић је истакао да је главни проблем у претходним годинама био међусобно неразумевање.

Испаштао је спорт. Испаштала су деца. На срећу ново руководство је то сада исправило и већ ове године АК “Полет” је добио значајна средства гледајући клубове широм Србије, гледајући проценат у буџету који општина издваја за спорт. Не могу да будем ни задовољан ни незадовољан, али је битно да су атлетичари ти који враћају са резултатима и оним што је протеклих година урађено. Мислим да долазе бољи дани и да ће АК “Полет” уз подршку општине сигурно имати боље услове и мирнији сан за припреме за нову сезоне – истакао је Бранковић.

Владимир Бабић је истакао да то што АК “Полет” није добијао средства претходних година није био њихов пробле.

Ценећи резултате које је остварио и без тих средстава ове године ми смо им определили средства у оноликом износу колико смо били у могућности. Много смо труда и времена уложили у формирање комисије која би радила на процени колико који клуб треба да добије. Они нису имали проблема да оправдају средства, али тај буџет који смо имали расподелили смо тако да добијемо неки баланс. Такође, постигли смо договор да клубови који буду постизали добре резултате и на најбољи начин буду промовисали Пријепоље убудуће добијају веће буџете, а да клубови који стагнирају или постижу лошије резултате на исти начин буду и рангирани. Спортисти који буду остваривали добре резултате добијаће средства директно из буџета преко Спортског савеза – најавио је Бабић.

За будућност српске атлетике не требе бринути, сматра члан чувене штафете 4 пута 400 метара која је и данас најбржа бела штафета у историји атлетике. Из Пријепоља, како каже, одлази са убеђењем да ће пријепољски атлетичари и атлетичарке у наредном периоду постизати веома добре резултате, а да ће неки од њих успети да испуне норму за Светско дворанско првенство које ће се на пролеће одржати у Београду.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци