„Прес Витез 2020“ за документарну минијатуру припао ауторки Милеви Малешић

„Прес Витез 2020“ за документарну минијатуру припао ауторки Милеви Малешић

Документарна минијатура Телевизије Форум „Све љубави Војвођанке из Ивања“, ауторке Милеве Малешић, добила је награду Мирослав Пушић, на 15. регионалном фестивалу тв минијатура „Прес Витез“.

Свечана додела награда за телевизијска остварења у области информативног и документарног програма, 15. регионалном фестивала „Прес Витез“, одржана је у културном центру у Зрењанину уз све прописане епидемиолошке мере. Гранд при Прес витез 2020. добио је Дејан Вученовић, за минијатуру „Живот са трубом“ у продукцији ТВ Прва а Продукцијски гранд је припао дописништву РТС из Шапца.

Прес Витез је настао пре 15 година као потреба да се аутори у региону помире. Временом је постао интернационални фестивал, али се ове године свео само на домаћу селекцију. Морали смо да одбијемо преко 200 аутора из света зато што ни буџет ни ситуација са корона вирусом нису дозволили да се нађу у Србији у овој ситуацији – каже директор регионалног фестивала Прес Витез Игор Алексић.

Награђена документарна минијатура Телевизоје Форум „Све љубави Војвођанке из Ивања“, ауторке Милеве Малешић, је прича о безусловној љубави према породици, животињама и природи Татјане Драгутиновић из села Ивања. На имању супругових предака прихвата и негује напуштене псе, брине о заштити природе и бори се против експлоатације природног богатства и уништавања пријепољских река… С љубављу чува од пропадања старе традиционалне грађевине на имању свог супруга и успомене на дедовину… Својим делима оплемењује све у својој близини…

Заслуге да је ова документарна минијатура награђена припадају и камерману и монтажеру ТВ Форума Михајилу Морачанину.

Остварења ТВ Форума награђивана су и пре на овом Фестивалу а најзначајнија награда  коју је ТВ Форум добила је Продукцијски гранд при „Прес витез“ 2016. године.

Видео прилог у наставку:

Подели на мрежама

Повезани чланци