Пријепоље домаћин 61. Међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“

Пријепоље домаћин 61. Међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“

Пријепоље ће у суботу и недељу бити домаћин 61. Међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“  када ће угостити више од 280 учесника са пет континената. Трка је званично отворена у четвртак у Пожаревцу, а градови домаћини биће још и Мионица и Чачак, где је и циљ овогодишње трке.

61. Међународна бициклистичка трка „Kроз Србију“ има четири етапе и дугачка је нешто више од 600 километара. Учешће су пријавиле 22 екипе са 132 возача из Европе, Азије, Америке, Аустралије и Африке. Долазак учесника треће етапе, која се вози од Чачка до Пројепоља,  очекује се око 16 сати на Платоу испред Дома културе, када ће победницима етапе бити додељене наградне мајице и бити уприличен пригодан програм.

Велика нам је част и задовољство што ће овогодишњи караван „Трке кроз Србију“ бити наши гости. Све учеснике ћемо у суботу на недељу угостити у нашој општини. Дочекаћемо их у суботу на Платоу Дома културе. Они су данас стартовали из Пожаревца и то је прва етапа. Остали градови који ће бити домаћини су Мионица, Чачак и Пријепоље. У суботу ће доћи, преноћити, а у недељу у 12 сати испред манастира Милешева кренуће последња етапа према Чачку, где ће трка бити и завршена – каже вршитељка дужности директорке Туристичке организације Пријепоље Илда Чоловић.

Пријепоље ће први пут бити домаћин једног од наших најстаријих спортских такмичења. То ће према речима вршитељке дужности директорке Туристичке организацие Пријепоље, која је у сарадњи са општином Пријепоље  један од организатора трке, умногоме допринети позиционирању наше општине на туристичкој мапи Србије.  

Ово је велики успех Туристичке организације Пријепоље. Комплетну трку ће преносити РТС. Ми смо им доставили спотове и наш пропагандни материјал који ће бити емитован током проласка кроз нашу општину. Сама чињеница да последња етапа креће испред манастира Милешева, који је културно – историјски споменик од изузетног значаја, је добар начин да промовишемо нашу културну баштину, наше природне лепоте и туристичку понуду под слоганом „Из Пријепоља с љубављу“, која нашу општину позиционира као туристичку дестинацију – каже Илда Чоловић и позива наше суграђане и суграђанке да у суботу дочекају бициклисте испред Дома културе.

Трку „Kроз Србију“ организује Бициклистички савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, градова домаћина и бројних спонзора.

Подели на мрежама

Повезани чланци