Пријепоље домаћин међународног рукометног турнира „Трофеј Пријепоља“

Пријепоље домаћин међународног рукометног турнира „Трофеј Пријепоља“

Међународни женски рукометни турнир „Трофеј Пријепоља“, који ће се  19. септембар одржати први пут, окупиће четири екипе из региона. Организатор турнира је Женски рукометни клуб „Пријепоље“ у сарадњи са Спортским савезом Пријепоље 2020, а под покровитељством општине Пријепоље.

Сала Пријепољске гимназије у недељу ће бити место где ће љубитељи женског рукомета први пут моћи да уживају у једном међународном турниру. Учествоваће четири екипе из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. По именима екипа које су потврдиле учешће организатори очекују квалитетан турнир

Као Премијерлигаш нам долази екипа “Горажда” из Босне и Херцеговине, а добро знамо да је Горажде град рукомета. Самим њиховим доласком наговаештава се тај неки озбиљнији пројекат. Из Црне Горе нам долази екипа “Подгорица 2013”. Реч је о изузетно јакој екипи која се такмичи у њиховој Првој лиги, а предводи их бивша репрезентативка Драгица Цица Ђурић. Долази нам, такође, и екипа “Металца” из Краљева која има веома јаку школу и даје доста репрезентативки у свим селекцијама – каже тренер ЖРК „Пријепоље“ Бојан Милинковић.

Турнир почиње у 11 часова првом полуфиналном утакмицом између домаћина ЖРК „Пријепоље“ и екипе „Горажда“. У другом полуфиналу, које почиње у 12. 45 снаге ће одмерити „Подгорица 2013“ и “Металац” из Краљева. Поражене екипе ће у 15 сати одиграти утакмицу за треће место, док се финале очекује у 16.40 минута, након чег следи уручење пехара и захвалница, које је обезбедио Спортски савез Пријепоље.

Ове године, пошто први пут организујемо турнир, остало је да се све утакмице одиграју у једном дану, али се надам да ће већ наредне године турнир трајати два дана. Планирамо да доведемо још неке екипе из Босне и Херцеговине, Републике Српске, а имамо чак неке контакте са екипама из Северне Македоније. Планирамо да овај турнир постане традиционалан – истако је Милинковић уз позив нашим суграђанима и суграђанкама, али и свим заљубљеницима у рукомет из околних градова да дођу у недељу и уживају у квалитетним утакмицама.

Према речима Милинковића овакви турнири, посебно ако имају међународни карактер, много значе младим рукометашицама.

Најпре стичу једо велико искуство, а касније се види и напредак у њиховој игри. На овај начин деца добијају и на самопоуздању, а ако се уз то оствари и нека победа, онда то доста позитивно утиче на њих. Зато је потребно да има много више оваквих турнира – закључује Милинковић.

Рукометашицама „Пријепоља“, које су ове године избориле пласман у Супер Б лигу, овај турнир ће послужити као генерална проба пред почетак првенства које их очекује 25. септембра.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци