Насиље није приватна ствар – Устанимо против насиља над женама!

Насиље није приватна ствар – Устанимо против насиља над женама!

Поводом почетка међународне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“ Мрежа жена против насиља – регион југозападне Србије у сарадњи са Форумом жена Пријепоља организује уличну акцију „Стоп насиљу над женама – ниси сама“. Након акције уследиће округли сто на коме ће бити речи о одговору институција на насиље над женама и безбедности жена на селу. 

Улична акција је заказана за четвртак, 25. новембра тачно у подне на платоу Дома културе у Пријепољу.Окупљањем испред Дома културе желимо да пошаљемо поруку свим женама које трпе насиље да нису саме, да женске организације и институције стоје на њиховој страни, гарантујући им помоћ и подршку.

На округлом столу биће презентован рад институција и женских НВО у борби против насиља над женама. Циљ је да проблеме са којима се суочавају жене на селу учинимо видљивијим, чујемо неке личне приче, представимо примере добре праксе и разменимо идеје и искуства, а све како бисмо, заједничким деловањем,  допринели унапређењу положаја свих жена које се суочавају са породичним и партнерским насиљем.

Све наше суграђане и суграђанке који желе да дају свој допринос у борби против насиља над женама позивамо да у четвртак дођу на уличну акцију, јер што нас је више, наш глас се јаче чује! Насиље над женама није приватна ствар, већ озбиљан друштвени проблем, против кога сви треба да устанемо!

“16 дана активизма против насиља над женама” је глобална, светска кампања коју обележава 1,700 организација у преко 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра Међународним даном људских права.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци