Пријепољски основци на Спортским играма младих у Пожеги

Пријепољски основци на Спортским играма младих у Пожеги

У сарадњи са Савезом за школски спорт у понедељак 7. јуна у Пожеги ће се одржати Регионално такмичење Спортских игара младих за Западну Србију. Визу за Државно финале, које ће се ове године одржати на Златибору од 5. до 8. јула, покушаће да избори и 50 – ак ђака одновних школа из Пријепоља.

Највећа регионална и европска манифестација за децу и омладину ове године прославља јубилеј, 25 година од оснивања. У Србији се одржавају 8. годину за редом, овога пута у нешто промењеном издању. У организацију се укључио и Савез за школски спорт.

Ове године за шест спортова постоји само регионално такмичење и са регионалног победници иду на Републичко такмичење, које ће се ове године одржати на Златибору од 5. до 8. јула. У четири спорта је остало градско такмичење, а после градског регионално.Градска су већ завршена, а регионално такмичење за кошарку, фудбал, женску одбојку, између две ватре одржаће се у Прибоју 11. јуна, док ће за мушки и женски рукомет, мушку одбојку, стони тенис и шах такмичење бити одржано у Пожеги у понедељак – каже секретар Савеза за школски спорт општине Пријепоље Бранислав Дивац.

Из Пријепоља пут Пожеге кренуће три женске и једна мушка рукометна екипа, мушка одбојкашка екипа, као и стонотенисери и шахисти који ће се такмичити у индивидуалној конкуренцији.

За ове спортове ми имамо четири регионалан такмичења. За Западну Србију је у Пожеги. Учествоваће деца из Колубарског, Моравичког, Рашког, Златиборског и Шумадијског округа. Само најбољи у екипним спортовима иду на државно финале на Златибор, док у стоном тенису и шаху иду по два најбоља такмичара из сваке категорије – каже Дивац који највише очекује од одбојкаша и рукометашица.

Велику помоћ пружио је Спортски савез Пријепоље 2020, који је обезбедио новац за превоз наших такмичара и такмичарки. Спортске игре младих до пре три године одржаване су у Пријепољу, а с обзирома да су наши дечаци и девојчице претходних година остваривали добре резултате , ради се на томе да већ следеће године понови будемо домаћини једног градског такмичења.

Подели на мрежама

Повезани чланци