Спорт

Припреме ФК „Полимље“ за наставак сезоне – Циљ афирмација младих играча

Фудбалери „Полимља“ почели су припреме за пролећни део првенства у Западно моравској зони. Седмо место освојено на крају полусезоне готово сигурно гарантује останак у лиги па ће у наставку такмичења прилику да стекну неопходно искуство добити млађи играчи.

Првој прозивци тренера Синише Љујића, након скоро тромесечне паузе,  јавило се 25 фудбалера од укупно 30 са колико ће ФК „Полимље“ наступити у пролећном делу првенства. Први део пријепољски фудбалери завршили су на деоби шестог и седмог места са скором од 7 победа, 5 пораза, док су две утакмице одиграли нерешено. Наставак такмичења тренер Синиша Љујић види као прилику за анимирање и афирмацију младих играча што и јесте циљ и стратегија Полимља.

Ја верујем у ову децу и драго ми је што ћемо у свим ранговима такмичења бити најмлађа екипа. Нећемо бити оптерећени резултатом, јер овај бодовни салдо од 23 бода нам то омогућава. Форсираћемо ове године младе играче, такорећи кадете, јер стратегија развоја “Полимља” јесте да улажемо у нашу школу и наше играче – каже тренер ФК „Полимље“ Синиша Маца Љујић.

Клуб је у зимском прелазном року напустило шест првотимаца, а њихов одлазак, уз млађе играче, покушаће да надоместе они, нешто искуснији, који су остали у клубу, као и неколицина играча који су се поново активирали.

Ту имамо старијег играча Шиљка, који је легенда клуба, али и он је на заласку каријере. Он увек даје 300 одсто. Вратио нам се поново и Емир Хамзић, покушаћемо још једном да га вратимо, јер знамо шта се све дешавало око њега. Ту имамо још неке играче, имамо Петрића, Пјановића, имамо Бабића, који се такође активирао. Уз то неко искуство немамо притисак од резултата, јер и да не освојимо ни један бод, ми ћемо остати у лиги – истакао је Љујић.

Капитен ФК „Полимље“Звонко Шиљак задовољан је пласманом на крају првог дела сезоне, а обећава добар резултат и у другом делу, уз обећање да ће подржати млађе играче како би надоместили оне момке који су отишли. Бољим условима тренирања требало би да допринесе и вештачки терен који су донирали челни људи Фудбалског савеза Србије, а чија изградња се очекује ускоро. Предвиђено је да буде на месту где је сада помоћни терен.

Извесно је да ће се са реализацијом тог пројекта кренути негде почетком пролећа, а вештачки терен значиће пре свега млађим категоријама, где ће “Полимље”, као расадник талената, тек моћи да прави врхунске играче који ће играти у много јачим лигама – уверен је Драшковић, док тренер Љујић сматра да ће вештачки терен бити прекретница у пријепољском фудбалу, али и пријепољском спорту.

Полимље се већ неколико година налази у веома тешкој финансијској ситуацији. Председник  клуба је за почетак марта најавио одржавање редовне скупштине клуба, на којој очекује да ће се десити велике промене. Како каже, у Управни одбор ће доћи нови људи од угледа који ће покушати да реше многобројне проблеме, а помоћ је обећало и  општинско руководство.

Наишли смо на разумевање председника општине и људи задужених за спорт. Надам се да та подршка неће изостати, а једно је сигурно: “Полимље” као клуб се никада неће угасити. Све то што сада тишти наш клуб, финансијска средства која нам недостају нису непремостива препрека да би “Полимље” стало на здраве ноге ноге – оптимиста је председник Фудбалског клуба Полимље Александар Драшковић.

Прву утакмицу пролећног дела првенстав фудбалери „Полимља“ одиграће 13. марта у Парменцу против истоимене екипе и последњепласираног тима на табели.  

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *