Проглашени најбољи на 55. смотри рецитатора у Пријепољу

Проглашени најбољи на 55. смотри рецитатора у Пријепољу

На 55. општинској смотри рецитатора „Песниче народа мог“, у организацији Библиотеке „Вук Караџић“ у Пријепољу, учествовало је 45 ђака основних и средњих школа. Рецитатори су били подељени у три категорије према узрасту, а шесторо најбољих обезбедили су пласман на окружно такмичење, које ће се 11. априла одржати у Косјерићу.

Овогодишњу смотру рецитатора шаљивом песмом „Недељко дебељко“ отворио је Адин Аљовић, након чега су се низале рецитације осталих основаца и средњошколаца, које спаја љубав према читању и лепом говору.

Библиотека „Вук Караџић“ организовањем смотри рецитатора из године у годину подстиче неговање љубави према поезији и мотивише децу да се друже са књигама, каже вршилац дужности директора Звонко Мандић.

Новина је да је ове године стручни жири проширен, а чине га књижевница из Ниша Весна Јовић, новинарка из Пријепоља Индира Хаџагић Дураковић и три просветне раднице из Прибоја – учитељица Слађана Кубуровић и професорице српског језика Драгана Новковић и Мица Ракић.

При оцењивању водиће се јасним критеријумима, где ће се посебно вредновати избор песме и прилагођеност узасту, али и начин казивања – истиче песникиња Виолета Јовић.

Победници овогодишње смотре у најмлађем узрасту су Коста Обренић из Основне школе „Владимир Перић Валтер“ и Јана Кнежевић из ОШ „Михајло Баковић“ у Сељашници. У узрасту од четвртог до осмог разреда најбољи утисак оставили су Ермина Бјелак из ОШ „Светозар Марковић“ у Бродареву и Адем Поровић из школе у Сељашници, док су у најстаријем узрасту гимназијалци Тарик Ханић и Денин Хоџић однели примат.

Они ће нашу општину представљати на окружној смотри у Косјерићу, док су похвале за успешан наступ добиле Сара Вараклић из ОШ „Свети Сава“ и Дуња Минић из „Валтера“.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци