Пројекат „Генерација ЗЕД у локалним медијима“ – шанса за младе и медије

Пројекат „Генерација ЗЕД у локалним медијима“ – шанса за младе и медије

На 27. Скупштини Асоцијације независних локалних медија „Локал Прес“, одржаној у Врњачкој Бањи, представљен је пројекат „Генерација ЗЕД у локалним медијима“. Циљ пројекта је да допринесе већој заступљености младих у креирању медијских садржаја, и, у исто време, помогне локалним медијима да допру до млађе публике.

Путем 30 медијских прилога, млади новинари и новинарке, који су били полазници неке од новинарских радионица „Локал преса“, креираће садржаје за младе који ће бити понуђени локалним медијима, чланицама „Локал преса“ за бесплатно преношење на онлајн издањима и друштвеним мрежама. Тако ће се допринети већој заступљености младих у креирању медијских садржаја и већој отворености локалних медија за иницијативе и теме занимљиве младима, пре свега преко друштвених мрежа као главних комуникационих канала које млади користе. Ово би требало да помогне локалним медијима да прошире публику, пре свега у млађој популацији, до које тешко допиру, каже Анђелија Станимировић, уредница на пројекту и главна и одговорна уредница портала „Youth Vibes“.

Лазар Симић и Анђелија Станимировић

„ЗЕД генерација у локалним медијима“ је наставак пројеката које је Локал Прес спроводио претходних година и чији је циљ био повећање броја садржаја за младе.

Младе новинаре и новинарке предводиће двоје уредника. Уз Анђелију Станимировић, уредник на пројекту биће и Лазар Симић, који каже да је ово кулминација свих активности које су спроводили у минуле четири године. Конкурс за учешће у пројекту је у току а могу се пријавити млади старости од 15 до 30 година, који имају нека искуства у новинарству. Симић каже да су теме које занимају младе и старију публику суштински исте, али их разликује начин презентовањаљ и конзумације.

Заинтересовани могу послати пријаве до 7. октобра на и-мејл konkurs@localpress.org.rs, а додатне информације могу потражити на инстаграм страницама „Локал прес“ и „За садржаје за младе“.

Подели на мрежама