Просечно време чекања на граничном прелазу Гостун 45 минута

Просечно време чекања на граничном прелазу Гостун 45 минута

Летња сезона и одлазак домаћих, али и страних туриста на црногорско приморје и ове године узроковао је задржавање на граничном прелазу Гостун. Највеће гужве у смеру из Републике Србије ка Црној Гори су од 3 до 12 часова, док је у смеру из Црне Горе ка Републици Србији највећи застој од 10 до 16 часова, кажу из Министарства унутрашњих послова.

Просечно време задржавања возила је око 45 минута, а државну границу са Црном Гором преко граничног прелаза Гостун на дневном нивоу просечно пређе око 7. 500 возила.

За држављане Републике Србије нема мера и ограничења приликом уласка из Црне Горе, док се за стране држављане разликује режим у зависности од тога чији су држављани, да ли су у транзиту или се задржавају у Републици Србији, а то је детаљно регулисано Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 и Упутством о начину примене ограничења уласка у Републику Србију лицима која долазе из држава захваћених епидемијом.

Из Министарства унутрашњих послова кажу да је изградња Граничног прелаза Гостун и новоизграђена инфраструктура умногоме олакшала рад полицијских службеника станице граничне полиције Пријепоље. Створени су бољи услови за рад, добијена су материјално-техничка средства која су убрзала процедуре приликом обављања послова граничних провера, услед чега је смањено време чекања на прелазак државне границе.

На граничном прелазу Јабука нема дужих задржавања, али сви који се овим путним правцем упуте према приморју, морају се наоружати стрпљењем, јер су у току радови на путу у близини Пљеваља и између Даниловграда и Подгорице, где се врши наизменично пропуштање возила уз семафорску сигнализацију. 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци