Рад Соње Рајић из Пријепоља део 46. Салона архитектуре у Београду

Рад Соње Рајић из Пријепоља део 46. Салона архитектуре у Београду

На 46. Салону архитектуре који је синоћ отворен у Музеју примењених уметности у Београду, своје место је нашао и рад мастер архитекткиње Соње Рајић из Пријепоља. Салон презентује најзанимљивије идеје у концепту и продукцији архитектуре у Србији, те стога представља најзначајнију годишњу националну изложбу.

Организатори 46. Салона су Музеј примењених уметности, Удружење архитеката Србије, Женско архитектонско друштво и Асоцијација српских архитектонских пракси, са циљем да стручној и општој јавности презентују највећа архитектонска достигнућа у претходној години. Део изложбене поставке је пројекат унутрашњег уређења студија за пилатес који је урадила Соња Рајић.

Урађен је доста сведено и доста чисто и ја сам јако задовољно и како је то испало и у визуелном и у извођачком смислу. Испоштовани су сви детаљи о којима смо водили рачуна и мислим да је то највише допринело том целокупном утиску. Иза тог рада стојим ја, заједно са својом фирмом, која има седиште у Пријепољу, што је мени посебно драго. У мени су дубоко усађени првенствено неки етички принципи пословања, које сам учила од свог оца који је и основао ту нашу породичну фирму, а приступ послу и посвећеност сваком пројекту и мислим да ће ме то пратити и што желим да ме прати у извођењу свих пројеката убудуће – каже Соња Рајић, мастер архитекткиња.

Иако је млада, иза себе има богато професионално искуство.

Ентеријери су један велики део нечега што ми радимо и задњих седам година професионалног искуства је иза мене и сматрам да имам још много тога да научим, али већ осећам доста велику сигурност у ономе што радим и заиста ме то чини јако срећном и задовољном. Сарадња са шведским биром ми је донела такође једно ново искуство, знање и нове вештине којима сам овладала. Сада је све више моје интересовање и поље деловања у области чисте архитектуре. Сада сам водећи архитекта у једној београдској фирми – истиче Рајић.

Родном Пријепољу се увек радо враћа, иако је већ 14 година због студија и посла њена адреса становања у Београду.

Пријепоље је нешто што је у дубини мог срца и мојих сећања, успомена. Моја породица живи тамо, као и моја шира фамилија. У Пријепољу имам јако пуно пријатеља, кумова, људи које волим – тако да је повезаност с Пријепољем одувек и заувек. Нажалост, обавезе ми не дозвољавају тако често да се вратим у Пријепоље, али сваки одлазак тамо, чак и на врло кратак временски период врати ми и енергију и радост. Пријепоље јако волим и врло радо му се вратим сваки пут – закључује Соња.

Изложбена поставка 46. Салона архитектуре у Музеју примењених наука у Београду биће отворена за посетиоце у наредних месец дана и током тог периода организоваће се и различите едукације, предавања и радионице, а завршиће се доделом награда, похвала и признања, као и промоцијом каталога изложбе.

Подели на мрежама

Повезани чланци