Ракија бренда „Огњена“ апсолутни победник Сајмa у Угљевику

Ракија бренда „Огњена“ апсолутни победник Сајмa у Угљевику

Ракија бренда „Огњена“, коју производи пријепољско предузеће „Браћа Томашевић“, апсолутни је победник и добитник највредније награде на 10. Сајму шљиве, воћних ракија и меда, који се традиционално одржава у Угљевику код Бијељине.

Поред шљивовице, велике златне медаље освојиле су и „Огњена“ ракије од јабуке и дуње, а златне медаље припале су ракијама од кајсије и малине. При том  су све ове ракије, осим малиноваче, проглашене за шампионе квалитета у својим категоријама.  Уз пехар и медаље дестилерији „Огњена“ припала је и главна сајамска награда – казан за производњу ракије вредности 2.400 евра.

Поред „Браће Томашевић“ шампионски наступ на Сајму у Угљевику имао је и пољопривредни произвођач из Бродарева  Шекиб Гојак. Његове ракије од дуње и виљамовке награђене су великим златним медаљама, шљивовица златном, а јабуковача сребрном медаљом. Уједно је проглашен  и за шампиона квалитета у категорији ракија од крушке.

На такмичењу у Угљевику учествовало је неколико десетина регистрованих и пољопривредних произвођача из Босне и Херцеговине и Србије, са укупно 223 пријављена узорка ракије. Стручни жири, на челу са водећим српским стручњаком за јака алкохолна пића, професором Нинославом Никићевићем са Пољопривредног факултета у Земуну, титуле шампиона квалитета у свих 5 сајамских категорија доделио је ракијама из Пријепоља.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци