Расписана два јавна позива општине Пријепоље и НСЗ у циљу смањења незапослености

Расписана два јавна позива општине Пријепоље и НСЗ у циљу смањења незапослености

Национална служба за запошљавање у сарадњи са општином Пријепоље расписала је два јавна позива намењена незапосленима за покретање сопственог бизниса и послодавцима за отварање нових радних места у циљу радног ангажовања теже запошљивих лица.

Буџетом за 2021. годину Општина Пријепоље је определила 10 милиона динара за подршку запошљавању, од чега је пет резервисано за два јавна позива која су управо објављена.

Први прогрм се односи на подстицај покретања предузетништва, док други има за циљ подршку при запошљавању младих до 30 година без завршеног средњег образовања, младих у домском смештају, хранитељским или старатељским породицама, старијих од 50 година, Рома, особа са инвалидитетом, корисника новчане социјалне помоћи, оних који се на евиденцији налазе дуже од годину дана, као и жртава породичног насиља.

Укупна вредност ових мера је 12.5 милиона динара, од чега је учешће општине Пријепоље 5 милиона, док Национална служба за запошљавање учествује са 7.5 милиона.

Више о условима јавних позива, неопходној документацији и начину бодовања може се видети у одељку Конкурси на сајту Националне службе за запошљавање, као и на огласној табли филијале ове службе у Пријепољу.

Чланица Општинског већа Душка Бајић је најавила да ће преостала два јавна позива за стручну праксу и јавне радове бити расписани почетком септембра.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци