Друштво

Развој малинарства повећао обим посла и угоститељима који спремају храну за бераче

Малинарство је постало један од главних извора прихода у пријепољском крају. Велике површине са засадима овог воћа допринеле су и развоју угоститељства. Велики број малинара који свакодневно имају 10-ак и више радника и радница, обезбеђују храну из неког од пријепољских ресторана.

Са повећањем броја засада под малином у пријепољском крају повећава се и број ангажованих радника и радница. Како би им обезбедили што боље услове, а и олакшали себи у организацији посла, малинари су углавном обезбедили храну из ресторана. Наша екипа је приликом посете малињаку Мухамеда Јоновића у Ивању, забележила и како изгледа пауза за ручак који је донет из ресторана.
Рони Каљевић, менаџер ресторана „Луг“ каже да се обим посла у њиховом ресторану осетно повећао.
„Радимо кетеринг за бераче малина, има више посла, нешто се дешава“ – каже Каљевић. Додаје да су и мени прилагодили радницима, јер како каже, излазе у сусрет једни другима, договарају се. Углавном увек за ручак имају куван оброк,  претежно вариво и роштиљ.

roni
Рони Каљевић

Берачи и берачице раде на високим температурама тако да им куван оброк веома прија.
„Храна је баш добра, сваки дан из ресторана нам донесу храну у 2 сата, куван оброк, презадовољна сам“ – каже једна од берачица Ивана Ђоковић.
Док траје берба малине, разлог да буду задовољни имају берачи и угоститељски радници, али и поједини превозници који су ангажовани да храну доставе до малињака.

 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *