Шах клуб „Прико“ трећи у Другој лиги Централне Србије

Шах клуб „Прико“ трећи у Другој лиги Централне Србије

Шахисти  Шах клуба „Прико“ из Пријепоља првенство у Другој лиги Централне Србије група Запад завршили су на трећем месту. Иако су амбиције пре другог турнира, који је од 10. до 12. октобра одржан у Книћу, биле пласман у Прву лигу, задовољни су оствареним резултатом, јер су до њега дошли уз бројне финансијске проблеме.  

Након два турнира, који су у размаку од месец дана одржани у Книћу, пријепољски шахисти су у изузетно јакој конкуренцији 12 екипа из Лознице, Шапца, Смедерева, Врњачке Бање, Аранђеловца, Бајине Баште, Нове Вароши у неизвесној завршници на крају, ипак, заузели треће место, иако су након првог турнира били други.

Имали смо велику шансу да будемо први. Борили смо се до краја, међутим екипа “Клупци” из Лознице на крају је заслужено освојила прво место. Победили су све екипе, а у свом тиму су имали неколико интернационалних мајстора, веле мајстора и фиде мајстора. Зато је било изузетно тешко да се са њима изборимо за прво место. Упркос томе ми смо опет направили један фантастичан резултат освајањем трећег места и бронзане медаље, посебно ако се узме у обзир да смо због тешке финансијске ситуације једва и отишли на такмичење. Овом приликом се захваљујем пријатељима клуба који су помогли да завршимо и први и други део лиге. Такође, измирили смо све обавезе према Шаховском савезу Србије, а и само смо финасирали велики део такмичења – каже мајсторски кандидат, члан ШК “Прико” Мирољуб Брајовић.

Иако нису успели да по трећи пут у својој историји изборе пласман у прву лигу, Брајовић је задовољан постигнутим резултатима, јер су, прилику да се афирмишу ове године добили млађи такмичари.

Надам се да ће се ова спортска прича решити и да ће следеће године бити “нормална ситуација”. Наша амбиција поново ће бити прво место, пре свега због јубилеја клуба, који нас очекују наредне године и великог међународног спектакла, чији домаћин ће у марту бити Србија и Београд под покровитељством Владе Србије – каже Брајовић који се нада да ће то успети и да остваре.

Једини шаховски клуб у Пријепољу тренутно окупља око 50 активних чланова.

Имамо доста пионира, омладинаца, особа средње доби, али и пензионера. Увек смо отворени, посебно за младе. Овбом приликом бих желео да препоручим књигу “Магични свет дечијег шаха”, која је најбољи приручник за све оне који желе да се опробају у шаху – закључује Брајовић.

Шах клуб „Прико“ основан је 15. марта 1952. године. За скоро 70 година постојања изнедрили су велики број шахиста, а највећи успех остварили су 2012. и 2015. године када су наступали у Првој лиги.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци