Шахисти „Прика“ трећи пут у походу на Прву лигу

Шахисти „Прика“ трећи пут у походу на Прву лигу

Шахисти Шах клуба „Прико“ из Пријепоља први део такмичења у Другој лиги Централне Србије Групи Запад, који је од 10. до 12. септембра одржан у Книћу, завршили су на другом месту. Амбиције клуба у наставку су јасне, пласман у Прву лигу кроз афирмацију младих шахиста.

Високо друго место на половини такмичења у Другој лиги Централне Србије Групи Запад пријепољски шахисти су освојили у конкуренцији 12 екипа из Лознице, Шапца, Смедерева, Аранђеловца, Бајине Баште, Врњачке Бање, Трстеника…. У пет мечева остварили су три победе и два нерешена резултата сакупивши укупно 11 бодова.

Испред нас је само екипа “Клупци” из Лознице која у свом саставу има три инернационална мајстора и једног веле мајстора и у другом делу нас са њима очекује борба за то прво место. Наше амбиције ове године су да пробамо да се трећи пут у историји пласирамо у Прву лигу, где за сада води само прво месту у Другој, мада ће можда бити довољно и друго место, али ћемо се ми потрудити да освојимо прво место – каже мајсторски кандидата и члан ШК “Прико” Мирољуб Брајовић.

Састав овогодишње екипе је шаренолик, спој младости и искуства. Уз“Златар“ екипа „Прика“ је најмлађа у лиги.

Више од 50 одсто екипе су наши омладинци. Ове године екипа броји 10 такмичара, шест у првој постави и четири резерве. На првој табли је Ефим Муратовић, друга табла је Мерсид Кахровић, трећа је Игор Кијановић, четврта Мирољуб Брајовић, пета Горан Келовић, Шеста Новак Пузовић и седма Зоран Тошовић. Ове године, из оправдаих разлога, Сабрија Мушовић и Филип Вукојевић нису могли да учествују у првом делу такмичења, али се њихов повратак очекује у другом делу. Поносни смо на наше омладинце у које смо задњих 10 година улагали доста труда и рада и они ће у наредном периоду бити окосница тима. Сви они су били одлични ђаци, вуковци, сви су завршили факултете и сада раде и они су засигурно најбољи амбасадори Пријепоља где год се појаве – поносан је на млађе колеге Брајовић.

Генерално лоша  финансијска ситуација у пријепољско спорту није заобишла ни Шах клуб „Прико“, који се довија на разне начине.

Боримо се. Ми шахисти се никада не предајемо и обично правимо неколико потеза унапред. На сва такмичења смо ишли о свом трошку. Надам се да ће људи који воде рачуна о пријепољском спорту имати разумевања, на само за нас шахисте већ и са остале спортисте и екипе и помоћи да се пријепољски спорт врати на стазе старе славе – оптимиста је Брајовић.   

Други део лиге, ако дозволи епидемиолошка ситуација, требало би да почне 10. октобра. Пријепољски шахисти се надају пласману у Прву лигу, чиме би поновили успех из 2012. и 2015. године када су наступали у елитном такмичењу. Тај успех би, према речима Мирољуба Брајовића , дошао у година обележавања два велика јубилеја – 70 година оснивања првог шаховског клуба у Пријепољу и 50 година чланства у Шаховском Савезу Србије и наступања у лигашким такмичењима, које пријепољски шахисти прослављају 2022. године.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци