Сајам пољопривреде у петак у Бродареву

Сајам пољопривреде у петак у Бродареву

Сврха одржавања пољопривредног сајма у Бродареву је да се види докле су стигли наши пољопривредници када је у питању узгој домаћих животиња. Општинско веће је, на предлог одбора за пољопривреду, формирало стручну комисију која ће оцењивати изложене експонате и најбољим излагачима доделити симболичне награде.

Имаћемо 47 категорија, од тога 45 добијају по три награде: прву, другу и трећу , а две категорије добиће главне награде, за најбоље грло сајма и најбоље уређени штанд. Висина награда креће се од 3 до 10 хиљада динара, а две највеће награде иду за две претходно поменуте категорије – рекао је руководилац Службе за пољопривреду ОУ Пријепоље Ифет Хамзић и додаеј да фонд награда износи око 240 хиљада динара, а да је општина за све трошкове сајма у Бродареву издвојила око 500 хиљада динара.

Ове године очекује се око 70 излагача, а према речима Хамзића излагачи углавном долазе из околних месних заједница, мада могу да учествују сви они који имају регистровано пољопривредно газдинство, да буду одгајивачи домаћих животиња или да се баве одређеном врстом пољопривредне производње.

Биће изложене краве, јунице, бикови, овце, свиње и козе, а од осталих треба напоменути да ће бити изложена и домаћа радиност, производи од млека, пчеларски производи, стари занати – истакао је Хамзић.

Иако пракса показује да овакве манифестације последњих година губе на масовности и квалитету Хамзић сматра да су оне корисне за пољопривреднике.

Код нас то још увек има некаквог смисла. Суштина је да се људи на тим сајмовима, поред такмичарског карактера, упознају и размене искуства и да добију неке информације о погодностима које нуди Министарство пољопривреде или локална самоуправа – каже Хамзић.

Почетак сајма заказан је за петак 13. септембар у 10 сати, док је затварање и додела награда, диплома и захвалница планирана у 13 сати.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *