Спорт

Самир Оковић: Нема подршке за екипе које улазе у виши ранг

Одбојкашки клуб „Фап Ливница“ другу сезону заредом такмичи се у Другој лиги Запад. Уз доста проблема, како играчких тако и финасијских, пет кола пре краја првенства практично су обезбедили опстанак у лиги. О стању у клубу, о постигнутим резултатима у овој сезони, финасијској ситуацији али и амбицијама за даље разговарали смо са тренером бившег члана Прве А лиге Самиром Оковићем.

Након 12 одиграних утакмица одбојкаши „Фап Ливнице“ остварили су четири победе, доживели осам пораза и сакупили 15 бодова што их је позиционирало на шесто место првенствене табеле Друге лиге Запад.

То је неко тренутно и реално стање с обзиром да је састав екипе током целог првенства био мешовит и некомплетан. Први део првенства смо играли без капитена, нека три – четири кола, па је онда он дошао, а други играч се повредио. Млађи играчи су имали обавезе у школи. Са оним чиме располажемо можда можемо још једно место горе на табели, али то је задовољавајуће стање и нешто што је планирано у нашим плановима и програмима за ову такмичарску сезоне – каже тренер ОК „Фап Ливница“ Самир Оковић.

После изузетно лошег почетка када су везали шест узастопних пораза уследио је период добрих игара што је резултирало са неколико везаних победа којим су практично обезбедили опстанак у лиги.

Разлог је тај што смо се сад комплетирали и пречистили играчки састав. Има играча који су нас напустили, има и оних који су се вратили тако да смо направили неку поставу која у задња четири кола игра са два три сатрија играча и неколико млађих. Изгледа да је та комбинација искуства и младости дала добар резултат што је резултирало победама – сматра Самир Оковић.

Лоша финансијска ситуација са којом пријепољски клубови годинама кубуре није заобишла ни одбојкашки клуб „Фап Ливницу“.

Да није људи добре воље, као што је наш бивши одбојкаш, Пријепољац Срећко Тмушић, коме се овим путем захваљујем, који нам је помогао у опреми, тренеркама и мајицама за тренирање и још неких људи који нам излазе у сусрет, верујте да је права чаролија дотерати првенство до краја – каже Оковић додајући да највише пара иде на котизације играча, плаћање судија, делегата, одласци на утакмице.

С обзиром на лошу финансијску ситуацију и знајући шта играње већег ранга такмичења доноси, Оковић каже да им ове сезоне није био циљ улазак у Прву Б лигу.

Та лига је много скупља. У граду и даље нема слуха за екипе које улазе у виши ранг. Ми смо били Прва А лига па Прва Б лига али нигде нисмо наишли на разумевање и подршку. Ми не тражимо много, само да нам се помогне у основним условима тренирања и тренажног процеса и других ствари које би добро дошле, не само нама, него и свим осталим клубовима који играју или се боре за улазак у виши ранг – мишљења је тренер „Фап Ливнице“.

До краја првенства остало је још пет кола.

Према речима Оковића распоред им донекле иде на руку.

Надамо се сигурној победи против екипе из Чачка. Овде неку своју прилику видимо против „Рибнице 2“ из Краљева. Затим имамо тешко гостовање у Грачцу, а онда нам долази „Антена“ из Крушевца са којом се може играти јер смо у првом делу првенства изгубили са 3:2 у гостима – закључује Самир Оковић.

Прилику да увећају бодовни салдо пријепољски одбојкаши имаће већ у суботу када у Пријепоље долази седмопласирана екипа „Рибнице 2“ из Краљева. Утакмица се игра у сали Пријепољске гимназије са почетком у 19 сати.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *