Саобраћајна полицајка Миљана Матовић: Сваки нови дан је нови изазов

Саобраћајна полицајка Миљана Матовић: Сваки нови дан је нови изазов

Миљана Матовић је пре осам година први пут кренула у саобраћајну патролу улицама које покрива Саобраћајна полицијска испостава Пријепоља. Обавља посао који захтева професионалан приступ, посвећеност и одрицање.

У досадашњој каријери било је пуно изазова, обавеза и напорног рада. Ризик је нешто што се подразумева у овом послу. Уколико волиш посао који радиш ништа ти није тешко. У овом послу ниједан дан није исти као претходни. Нови дан је нови изазов.

У Саобраћајној полицијској испостави Пријепоља до 2011. није било жена. Колико је било тешко уклопити се у до искључиво тада мушки колектив?

Једна од три жене које су 2011.године почеле да раде на пословима саобраћајног полицајца у СПИ Пријепоље била сам и ја. Међутим, никада нисам имала проблем што сам жена, а обављам полицијски посао. Морам да напоменем да се изузетно поносим својим колективом. Овде сам равноправна са својим мушким колегама и моје мишљење се уважава.

Жена у униформи која одржава ред у саобраћају била је у почетку неуобичајена појава.

Те 2011.године учесници у саобраћају су нас  у почетку посматрали радознало. Временом су се навикли и постали смо део свакодневнице нашег града. Присуство жена  значи и веће поверење у полицију, јер се тиме шаље порука да је полиција отворена и да то није само ,,мушки“ посао.

У свом послу у ком руши предрасуде, Миљана налази инспирацију, спремна да одговори изазовима и ризицима професије.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци