Дом здравља Пријепоље ускоро добија Саветовалиште за дијабетес

Дом здравља Пријепоље ускоро добија Саветовалиште за дијабетес

Домови здравља били су позвани да поднесу своје предлоге пројеката путем јавног конкурса. Сходно одлуци министра здравља, заснованој на закључку Комисије за евалуацију, грантови за унапређење квалитета примарне здравствене заштите су додељени за реализацију укупно 91 пројекта у 83 дома здравља.

Пријепољски дом здравља конкурисао је са пројектом „Опремање и унапређење рада Саветовалишта за дијабетес“. Циљ пројекта, који је подржан са 3 милиона динара, је смањење ризика обољевања од дијабетеса али и пружање додатних здравствених услуга у области превенције и скрининга шећерне болести. Према речима директора Дома здравља у Пријепољу др. Сеада Поровића за потребе реализације овог пројекта биће у целости опремљена једна ординација у служби Опште медицине која ће бити на располагању свим грађанима и грађанкама Пријепоља. Добијена средства биће употребљена и за ангажовање дијатетичара на период од 12 месеци.

Финансијска средства у износу од 2,3 милиона евра и подршка спровођењу програма грантова за пројекте усмерене на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити обезбеђени су у оквиру „Другог пројекта развоја здравства Србије“ Министарства здравља и Светске банке. Планирано је да спровођење пројеката у домовима здравља почне у децембру 2019. године и да траје 12 месеци.

Ово је друга вредна донација која је у последња три месеца стигла у пријепољски дом здравља. У оквиру мера популационе политике Министарства здравља Републике Србије Служба за здравствену заштиту деце добила је недавно савремени колор доплер ултразвучни апарат.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци