Савиндан и Дан школе у школи “Свети Сава” у Бостанима

Савиндан и Дан школе у школи “Свети Сава” у Бостанима

Школска слава, Свети Сава, обележена је у свим основним и средњим школама. Овај дан посебно је значајан за основну школу „Свети Сава“ у Бостанима, која 27. јануара слави и Дан школе.

Свети Сава се сматра зачетником српске средњовековне књижевности, због чега је и заштитник просветних установа. У пријепољској школи која носи његово име прослава је почела ломљењем славског колача. Домаћица славе ове године била је наставница музичке културе Искрица Радоњић.

Сваке године неко од колега буде домаћин школске славе, што је велика част. Прослављамо са ђацима, колегама и породицом, а домаћица следеће године биће учитељица Љиљана Грбовић – рекла је Радоњић.

Овај дан за ђаке и запослене у ОШ „Свети Сава“ има посебно значење.

Нама је ово увек двоструко славље. Захваљујући квалитетном кадру школе наша свака приредба је као позоришна представа. Наша школа сваког дана иде у све савременију, модерну школу јер пратимо све трендове и наш циљ јесте да обезбедимо сваком детету сва могућа знања која су потребна за наставак школовања – истакао је директор ОШ „Свети Сава“ Бесим Бегановић.

savindan bostani

Овом приликом сумирани су резултати и истакнути најзначајнији успеси. Директор каже да је поносан што је урађено грејање у спортској сали, уз помоћ локалне самоуправе и руководства ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ из Велике Жупе, као и да су замењени подови у две учионице, а уз подршку Министарства науке, просвете и технолошког развоја набављено је 12 лаптопова и 6 пројектора. Позитивна вест је и расписивање конкурса на неодређено време за просветне раднике и раднице.

Имамо много радника који имају више од 10 година стажа. Колегинице које су оформиле породицу и имају и по троје деце. Сад ми директори треба да покажемо да имамо слуха да примимо најбоље и оне који су најдуже чекали. Ја сам јако задовољан са структуром запослених и поносан сам јер сви раде свој посао скоро беспрекорно – закључио је Бегановић.

Поводом обележавање школске славе и Дана школе ђаци су са својим учитељицама и наставницими припремили приредбу. Овом приликом директор школе доделио је захвалнице Станку Јоксимовићу, Елмедину Хурићу и Миладину Пушици за несебичну помоћ и подршку коју су пружили ђацима и запосленима. Награде су добили и ђаци чији су радови оцењени као најбољи на литерарном и ликовном конкурсу посвећеним Светом Сави.

Подели на мрежама

Повезани чланци