Друштво

Ситуација у ПУ “Миша Цвијовић” стабилна – Сва деца су здрава и безбедна

Петоро запослених у Предшколској установи „Миша Цвијовић“ у Пријепољу позитивно је на корона вирус. Упркос томе ситуација је стабилна јер према речима директорке Иване Крповић међу зараженима нема деце и она су потпуно безбедна у свим објектима ове установе, који ће наставити са радом уз редовно праћење епидемиолошке ситуације.

Трећи талас корона вируса у Пријепољу није заобишао ни Предшколски установу „Миша Цвијовић“, која у претходна два таласа није забележила ниједан случај случај инфекције корона вирусом.

Ми тренутно имамо пет заражених, од тога једна је васпитачица, један административни радник и три радника помоћног особља. Троје је доброг здравственог стања и налазе се на кућном лечењу, док је двоје хоспитализовано у Ужицу, али су стабилног стања. Прошло је већ више од 10 дана од када је потврђена инфекција код заражених радника тако да смо ми сада у једном стабилном стању , јер у том периоду није било новозаражених – каже директорка ПУ „Миша Цвијовић“.

То се, према речима директорке ПУ „Миша Цвијовић“ ни на који начин није одразило на број деце која долазе у вртић.

За сад немамо оболеле деце и тај тренд ширења заразе међу децом не постоји тако да је број деце у вртићким објектима на задовољавајућем нивоу, сходно ситуацији и препорученим мерама – каже Ивана Крповић.

У једном тренутку постојао је проблем са одсуством запослених по разним основама па се са представницима локалне самоуправе  разговарало о томе да ли је потребно затварати објекте.

Заједничком анализом дошли смо до тога да премостимо тренутну ситуацију ангажовањем волонтера преко НСЗ , али до сад није било потребе за тим јер смо успели да прекомпонујемо сопствене снаге, пребацивањем запослених из једног објекта у други, и за сад све то добро функционише, а деца имају све што им је неопходно – каже директорка ПУ “Миша Цвијовић”.

Уз велику захвалност за сарадњу у овој тешкој ситуацији родитељима поручује.

Поручила бих свим родитељима да су наша деца у ПУ “Миша Цвијовић” безбедна, да се код нас поштују све епидемиолошке мере, али још једном апелујем на све њих да додатно сви заједно појачамо мере и поведемо рачуна да из овог тешког периода изађемо што безболније. А све то у циљу да не бисмо морали да затварамо наше објекте јер су исказане потребе родитеља и тренутни број деце доказ да је то преко потребно – закључује Ивана Крповић.

У свим објектима су додатно појачане мере одржавања хигијене и дезинфекције свих просторија. Како каже директорка Крповић ситуација се прати из дана у дан, како би, уколико дође до погоршања ситуације, биле предузете додатне мере, а све у циљу да не би дошло до затварања вртићких објеката.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *