Школска слава, Свети Сава, обележена у ОШ “Владимир Перић Валтер”

Школска слава, Свети Сава, обележена у ОШ “Владимир Перић Валтер”

Школску славу, Светог Саву, традиционалним резањем славског колача и културно - уметничким програмом, обележила је и Основна школа „Владимир Перић Валтер“ у Пријепољу..

Најстарија и највећа основна школа у општини Пријепоље обележавање школске славе започела је обредом ломљења славског колача и освештањем жита коме су присуствовали ђаци, бивши и садашњи просветни радници као и бројни пријатељи и гости школе.

Свети Сава је утемељитељ нашег школства и наше цркве која ево већ осам векова траје и трајаће, ако Бог да, још толико па и више. Живи сведок тог континуитета од осам векова је управо манастир Милешева чији јубилеј обележавамо ове године. Нека Господ да снаге и мудрости наставницима да у овом времену пренесу знање нашој деци, која су наша будућност, а да Господ да снаге и мудрости и нашој деци да та знања усвоје и примене у животу – истакао је свештеник Горан Крстић.

Присутни су потом имали прилику да у холу школе  погледају изложбу најбољих ученичких радова  на тему „Свети Сава – живот и дело“.  Аутори најбољих радови су награђени. Међу награђенима је и ученица другог разреда Нађа Поповић која је нацртала Светог саву како учи децу.

Честитајући Савиндан ђацима и запосленим у пријепољским основним школама директор Основне школе „Владимир Перић Валтер“ Милинко Мићовић је истакао значај обележавања овог дана.

Огроман је значај обележавања ове славе у школама, како за ђаке тако и за нас запослене. Ученици се радују овом дану како би на литерарним и ликовним конкурсима исказали своје емоције према овој слави и Светом Сави – каже директор ОШ „Владимир Перић Валтер“ Милинко Мићовић.

Прослава дана првог српског просветитеља, Светог Саве, настављена је у Дому Културе.

Након светосавске химне у извођењу хора Основне школе „Владимир Перић Валтер“ под управом наставнице музике Едмире Хаџагић изведен je  богат културно-уметнички програм. Пред препуном салом Дома културе ђаци нижих и виших разреда представили су се песмама, причама и рецитацијама посвећеним лику и делу Светог Саве. Своје умеће овом приликом показали су и ђаци драмске секције, као и ученици који похађају Основну музичку школу у Пријепољу.

Подели на мрежама

Повезани чланци