Друштво

Сломљена решетка код пијаце претња за безбедност возача и пешака

Решетка над кишним колектором на раскрсници Валтерове и Сарајевске улице код градске пијаце већ дуго представља претњу за безбедност возача и пешака. Према речима очевидаца, у део канала на којем недостаје решетка јуче се заглавило комби возило, након чега су отвор радници ЈКП „Лим“ оградили безбедносном траком.

Наши суграђани и суграђанке који живе поред пијаце и продавци, који су ту свакодневно, кажу да ова решетка већ дуже време представља опасност за возаче и пешаке. Пре него што је рупа ограђена, продавици са пијаце су на месту где је канал био откривен стављали празне пакете или грање, како би упозорили на опасност. Према њиховим речима, најтеже је било возачима комби возила и камиона, који због рупе и непрописно паркираних возила у другој коловозној траци често нису ни могли да скрену у Сарајевску улицу. Радници на пијаци и у околним радњама кажу да не очекују да ће решетка бити поправљена пре него што се неко озбиљно повреди или заглави неки општински функционер.

Сенад Зилџовић из општинског Одељења за инвестиције каже да је издао налог Јавном комуналном предузећу „Лим“ да поправи решетку на кишном колектору и да је добрио информацију из овог предузећа да је рупа прописно обележена вертикалном саобраћајном сигнализацијом и ограђена траком, а да ће радови почети већ у понедељак.

У видео прилогу на почетку текста послушајте у анкети наше суграђане и суграђанке.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *