Uncategorized

Снег и пропао тендер за чишћење путева донели више посла за ЈКП “Лим”

Обилне снежне падавине које су захватиле подручје општине Пријепоље у недељу у поподневним сатима довеле су до формирања снежног покривача и у најнижим пределима. Чишћење градских улица, али и путних праваца ка приградским насељима сада је у надлежности ЈКП „Лим“. Надлежни апелују на све грађане да буду савесни и не отежавају функционисање ангажованих служби.

Како ове године нису изабране фирме које ће чистити локалне путеве, ЈКП „Лим“ осим одржавања главних градских и приградских улица, добило је ново задужење.

Сада чистимо и путне правце за Залуг, Ивање, Сељашницу и Виницку – каже Џевад Бегановић, в.д. директора ЈКП „Лим“.

Заменик председника Општине Есад Хоџић каже да комунално предузеће има застарелу механизацију којом тешко да може да одговори захтевима за чишћење снега, али и да би требало од Града Београда да стигне један камион већ сутра, који је тражен као испомоћ, што би требало да значајно допринесе ефикасности овог предузећа.

Несавесно понашање грађана отежава функционисање дежурних служби.

Апелујем на све грађане да се савесно понашају, имамо проблеме у граду због непрописног паркирања што нам отежава посао чишћења снега. Требало би да припадници саобраћајне полиције оштрије контролишу и санкционишу несавесне возаче, што је договорено. Такође, грађани заборављају да су дужни да очисте снег испред свог улаза – апелује Хоџић.

Снежне падавине увек доносе и проблеме са одношењем смећа са виших кота. Бегановић каже да ће, када се председници Савета организују и очисте путеве, радници ЈКП “Лим” доћи да покупе смеће.

Обим посла у зимској сезони за комунално предузеће је увећан јер јавна набавка за чишћење снега за већину путних праваца, вредна око 5 милиона динара, није успешно завршена јер није било заинтересованих фирми за овај посао. Јавна набавка је поново расписана, а најраније потенцијално заинтересоване фирме могле би да почну са чишћењем снега почетком фебруара.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци