Снежни прекривач у пријепољским селима до 45 цм – Путеви проходни

Снежни прекривач у пријепољским селима до 45 цм – Путеви проходни

Снег који је падао током суботе и недеље није донео веће проблеме у одвијању саобраћаја на територији општине Пријепоље. Како смо сазнали из пријепољских „Путева“ сви путни правци су проходни. На  снази је трећи степен приправности што значи да је ангажовано 75 одсто механизације која је јуче и током ноћи чистила путеве првог и део путева другог приоритета, рекла нам је руководитељка одржавања путева општина Пријепоље Прибој и Нова Варош Едина Џиновић. С обзиром да је снег престао да пада, уследиће чишћење путева другог и трећег приоритета. Застоја на путевима нема, каже Џиновић, а саобраћај се отежано одвија на појединим превојима где се снег задржао на коловозу па се возачима препоручује опрез. Њен савет свим учесницима у саобраћају је да прилагоде брзину условима на путу, да се придржавају поствљене сигнализације и да на пут не крећу без зимске опреме.

Из пријепољског предузећа „Тргошпед“, које је задужено за чишћење путних праваца у Бабинама и Каменој Гори, рекли су нам да су оба путна правца чишћена по налозима које су добили из општинске управе.

Висина снежног покривача у Аљиновићима је око 45 центиметара, сазнали смо од председника Савета ове месне заједнице Горана Вујашевића. Како нам је рекао, магистрални пут је очишћен, док су атарски и сеоски путеви непроходни. На Јабуци је нападало 30 – 40 центиметара снега. Главни пут је проходан, а споредне су мештани очистили возама, рекао нам је председник Месне заједнице Јабука Драгоман Матовић. Тридесетак центиметара снега пало је и у Каменој Гори. Путеви су очишћени и проходни, а снабдевање електричном енергијом је уредно, сазнали смо од преседника ове Месне заједнице Живка Кијановића. Гледаоци из Бабина су нам јавили како снег није велики, око 30ак центиметар и да је пут очишћен али да је ветар, који је дувао током викенда, на неким местима направи снежне сметове који отежавају саобраћај.

Подели на мрежама

Повезани чланци