Шта грађане и грађанке Пријепоља чини срећним?

Шта грађане и грађанке Пријепоља чини срећним?

За многе најлепше годишње доба, пролеће, почело је данас у 4 сата и 6 минута, што значи да нас очекују дужи дани и топлије време, а трајаће све до 20. јуна када почиње лето. Истовремено, данас се обележава и Међународни дан среће.

Финска је седму годину заредом обезбедила прво место међу најсрећнијим земљама света, наводи се у извештају Мреже за решења за одрживи развој под покровитељством Уједињених нација. По индексу среће следе је Данска, Исланд и Шведска. Близина природи и добар баланс између посла и приватног живота кључ су среће за Финце.

„Извештај о срећи“ Уједињених нација заснива се на процени грађана и на економским и социјалним подацима, где се у обзир узима социјална подршка, приходи, здравље, слобода, великодушност и непостојање корупције. На зачељу скале среће је Авганистан, који је услед хуманитарне катастрофе након повратка Талибана на власт 2020. године заузео последње место од 143 земље. Србија je на 37. месту, што је помак од осам места у односу на прошлу годину.

Годишњи извештај о светском индексу среће је покренут 2012. године као подршка циљевима одрживог развоја Уједињених нација, када је и установљен Међународни дан среће, са циљем да препозна важност среће и благостања као универзалну тежњу човечанства.

Ђаци основне школе „Свети Сава“ и њеног издвојеног одељења у Хисарџику су Светски дан среће обележили прављењем паноа на којем су се нашли одговори запослених и ученика на питање шта је за њих срећа? Прваци су направили беџеве у облику осмеха које су носили данас а за време великог одмора су се окупили у школском холу и заједно запевали и заиграли уз песму „Кад си срећан“.

Шта наше суграђане и суграђанке чини срећним и да ли сматрају да смо као друштво срећни погледајте у анкети!

Подели на мрежама

Повезани чланци