Друштво

,

Корона вирус

Стигла још једна донација дијаспоре пријепољским здравственим установама

Група Пријепољаца који живе и раде у иностранству удружила је своја средства и Општој болници и Дому здравља послала донацију вредну нешто више од четири хиљаде евра.

Како би помогли свом родном крају у борби против Ковида19, Пријепољци из Немачке, Аустрије, Белгије и Русије су удружили своја средства и здравственим установама у Пријепољу упутили донацију у облику заштитне опреме и медицинских апарата.

У донацији су маске, рукавице, скафандери, једна количина бесконтактних термометара и пулсних оксиметара. То је опрема која се користи у свакодневном раду. Овом приликом се захваљујемо донаторима – каже др Зоран Дробњак, директор Опште болнице у Пријепољу.
Људи су препознали да је ово тежак тренутак за наше здравство и послали су нам помоћ. Они не желе да се помињу њихова имена, а помоћ су дали од срца, због чека им се у име здравствених радника и свих становника Пријепоља топло захваљујем. Ова помоћ је усмерена и на Дом здравља и на Општу болницу, отприлике пола-пола. Такође желим да истакнем да дугујемо захвалност и аутопревознику Вилдану Капиџићу, нашем суграђанину који је овај превоз извршио бесплатно – каже др Елмедин Чичић, начелник Медицине рада Дома здравља у Пријепољу.

Директор Опште болнице Пријепоље др Зоран Дробњак каже да је у току набавка рендген апарата, кроз донацију једног Пријепољца који живи и ради у Италији.

Потписан је уговор и ми тренутно опремамо просторију где се налазио раније рендген апарат. У кратком периоду рендген ће бити инсталиран, и на опште задовољство, моћи ћемо сви да га користимо. То је дигитални апарат уз који добијамо и софтвер, тако да ћемо у сваком тренутку имати једну дигиталну информацију која ће бити врло употребљива за све лекаре, моћи ћемо да консултујемо и друге колеге, јер дигитални сигнал има доста могућности – најављује др Дробњак.

Директор болнице је овом приликом захвалио свим људима добре воље који својим донацијама пружају подршку медицинским радницима и радницама у борби против Ковида 19.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *