Свечано отворена реновирана спортска сала основне школе „Свети Сава“ у Бостанима

Свечано отворена реновирана спортска сала основне школе „Свети Сава“ у Бостанима

У реновирање спортске сале уложено је око 3 милиона динара из општинског буџета. Сала, у којој је због пропалог паркета било скоро немогуће одржавати часове физичког васпитања, сада је добила једну од најбољих подних облога у Златиборском округу јер је урађена од савременог полиуретана који се користио на Олимпијским играма.

„Ово је за нас, за школу и спортисте историјски моменат иако је реч о реновирању. Уз велике напоре и разумевање локалне самоуправе, успели смо да салу санирамо, и после 28 година да је освежимо и окречимо“ – каже директор ОШ „Свети Сава“ Бостани Бесим Бегановић и наглашава да је то одбојкашка секција школе заслужила.

sala-bostaniДиректор је истакао да је основна школа „Свети Сава“ међу 10 од 1260 школа по успесима, а у последње три године и мушка и женска екипа су прваци округа.

„Општинска самоуправа ће наставити добру сарадњу са основним школама и надам се да ће све школе добити бар приближно овако уређену салу“ – рекао је заменик председника СО Пријепоље Предраг Матовић.

Прилику да први заиграју на новом паркету имали су дечаци из одбојкашког тима школе који је прошле године био првак државе на одбојкашкој олимпијади основаца и екипа девојчица које су на истом такмичењу освојиле треће место у Србији.

Подели на мрежама

Повезани чланци