Свечано отворени реконструисани објекти у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“

Свечано отворени реконструисани објекти у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“

Свечаност у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“, којој је присуствовао велики број гостију, донатора, пријатеља и сарадника, почела је интонирањем химни Републике Турске и Републике Србије. Са радовима на реконструкцији три школска објекта и уређењем дворишта, проблемима који су их пратили и изазовима које су успешно савладали, присутне је упознала директорка школе Белкиса Бегановић.

Ми смо успели да остваримо то што смо замислили. Било је тешко, тек сада видим колико и кроз шта смо све прошли. Тешко је набројати шта смо све урадили од 2013. године, доста смо се истрошили, али има још енергије. Ја сам фасцинирана и веома срећна, чини ми се да је ово све био сан ових пет година – рекла је директорка ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ Белкиса Бегановић.

Уз огромну захвалност према Турској развојној агенцији, за реконструкцију школских објеката, највеће заслуге одате су бившем ученику школе Зифу Кајевићу, који је сада, са именом Зариф Алп, успешан привредник у Турској.

Ово је све урађено са мало приче, а са много зноја. Најпре се треба захвалити Белкиси и хоћу да кажем да оваква директорица треба свакој школи. Ко је год отишао из ове школе треба да се врати и да помогне колико може. Нису само паре битне, већ срце. Није поента да само ја будем срећан, већ да будемо сви заједно срећни – поручио је Зифо Кајевић.

Координаторка Турске развојне агенције Ћаала Гјултекин Тосбат изјавила је да је веома срећна ако су успели да, улагањем у школске зграде,  допринесу да нове генерације ђака буду све успешније. Амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич, је осим захвалности ТИКИ и Румелисијаду, рекао само једну реченицу: Све је могуће када радимо заједно.

Председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић честитао је свим запосленима и ученицима на новим школским објектима и пожелео да ђака буде још више.

Ђаци школе припремили су богат културно – уметнички програм. Своје умеће показали су у хорском певању, традиционалним народним играма, док су мали каратисти показали шта су све научили у адаптираној гимнастичкој сали, коју је школа добила захваљујући донацији Фондације Ана и Владе Дивац. Писмо захвалности написала је и прочитала Емилија Потежица.

У знак захвалности уручене су захвалнице Зифу Кајевићу, удружењу Румелисијад из Бурсе, Турској развојној агенцији, Сенаду Јоновићу за изведене грађевинске радове, бившем председнику општине Емиру Хашимбеговићу и ТВ Форум, за исказану професионалност и несебичну медијску подршку.

Након пресецања врпце, гости су обишли учионице, уверили се у квалитет изведених радова и набављене опреме. Да ово није крај, већ почетак једне врло успешне сарадње потврђује и директорка школа која је најавила нове пројекте, међу којима уређење комплекса спортских терена и адаптацију школског објекта у Каменој Гори у рекреативни центар.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *