Свечано уручење награда Задужбине „Родољуб Нићифоровић“ у нововарошкој библиотеци

Свечано уручење награда Задужбине „Родољуб Нићифоровић“ у нововарошкој библиотеци

Задужбина „Родољуб Нићифоровић“ доделиће Велике награде задужбине песникињи Гордани Боранијашевић из Нове Вароши и Момиру Ковачевићу и Вукосаву Попадићу из Сјенице. Похвалнице Задужбине биће уручене професорима Марини Шапоњић и Милану Рајићу и студенткињи Јани Јелић. Свечано уручење награда одржаће се у Новој Вароши.

Задужбина „Родољуб Нићифоровић“ већ годинама награђује организације и појединце који су дали свој допринос на културном, уметничком и просветном плану. Ове године добитницима из Нове Вароши и Сјенице признања ће бити уручена на свечаности у Библиотеци „Јован Томић“ у Новој Вароши, у четвртак 25. новембра, у 19 часова. Велике награде фондације биће уручене Нововарошанки Гордани Боранијашевић, за њен дугогодишњи друштвени активизам и просветарски рад, Момиру Ковачевићу из Сјенице, за друштвени и хуманитарни рад, и Вукосаву Попадићу, такође из Сјенице, за допринос у очувању народне културе и традиције. Похвалнице Задужбине биће уручене професорима Марини Шапоњић и Милану Рајићу, за несебично залагање којим су допринели успесима својих ученика и ученица, и студенткињи Јани Јелић, за успехе које је постигла на бројним домаћим и међународним такмичењима, као и олимпијади из руског језика.

Задужбина „Родољуб Нићифоровић“ је ранијих година награђивала ученике и ученице из Пријепоља, а Велике награде добили су Милешевски културни клуб „Свети Сава“, уредница „Савиндана“ Милева Малешић и директорка Основне школе „Душан Томашевић Ћирко“ из Велике Жупе Белкиса Бегановић.

Задужбинар Родољуб Нићифоровић помаже свој род  већ две деценије. Стипендирао је на хиљаде ученика и студената и кроз фондацију донирао преко милион евра.

Подели на мрежама

Повезани чланци