Такмичари и такмичарке из ОШ „Владимир Перић Валтер“ постигли изузетне успехе

Такмичари и такмичарке из ОШ „Владимир Перић Валтер“ постигли изузетне успехе

Харис Пашановић је таленат за стране језике открио још у предшколском добу, када је уз цртане филмове, у великој мери научио енглески и немачки језик, из којих је ове године и учествовао на такмичењима.

Харис Пашановић, ученик осмог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“

Иако сам желео, на окружном такмичењу из енглеског нисам могао да учествујем, јер је било истог дана када и такмичење из немачког језика. На том такмичењу сам био најбољи и само ја сам из целог Златиборског округа успео да се пласирам на републичко такмичење. Нисам успео да освојим неко од прва три места, али пошто планирам да упишем језички смер Пријепољске гимназије, наставићу са учествовањем на такмичењима“, каже Харис Пашановић, ученик осмог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“.

Љубав према читању и књижевности инспирисала је Божицу Мрдаковић да ове године учествује на Књижевној олимпијади, где је остварила завидан успех.

Божица Мрдаковић, ученица осмог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“

„На општинском такмичењу освојила сам треће место, на окружном друго и пласман на републичко такмичење. Иако је конкуренција била врло јака, успела сам да урадим 70% теста. Намеравам да наставим са такмичењима и у средњој школи јер је то нешто што заиста волим и што ме испуњава. Такође бих желела да се захвалим својој наставници српског језика Ирени Андрејић, која ми је доста помогла“, Божица Мрдаковић, ученица осмог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“.

Вељко Томашевић и Данило Стиковић такмичили су се из информатике.

Данило Стиковић, ученик шестог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“

„На школском и општинском такмичењу сам био први, на окружном сам био такође једно од прва три места, што ми је обезбедило пласман на републичко такмичење. Тест на републичком је био значајно тежи од тестова на нижим нивоима такмичења, па због тога нисам успео да освојим неко од прва три места“, каже Данило Стиковић, ученик шестог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“.

 

истиче Вељко Томашевић, ученик петог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“

„Био сам први на школском, општинском и окружном такмичењу, што ме је одвело на републичко. Такође сам се такмичио из математике, био четврти на општинском, али на окружном нисам успео да освојим неко од прва три места. Следеће године планирам да се такмичим и из биологије, пошто ми се ове године то такмичење преклопило са такмичењем из информатике, па нисам могао да учествујем“, истиче Вељко Томашевић, ученик петог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“

На републичком нивоу из историје се такмичио и ученик осмог разреда Андреј Делић, као и школске екипе рукометашица и одбојкаша.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци