Такмичарски успеси ђака ОШ „Милосав Стиковић“ из друштвено-језичких предмета

Такмичарски успеси ђака ОШ „Милосав Стиковић“ из друштвено-језичких предмета

Ђаци Основне школе „Милосав Стиковић“ постигли су одличне резултате и на такмичењима из друштвено-језичке групе предмета, освојивши чак три дипломе на окружном такмичењу из српског језика. На нивоу Златиборског округа остварили су успех и из руског и енглеског језика, географије, док је са међуокружног такмичења диплома за прво место стигла из атлетике.

Ученица генерације Сара Баковић освојила је прво место на међуокружном такмичењу у атлетици и осигурала пласман на државно првенство за основце, а обезбедила је учешће на републичком такмичењу и у пливању. Највећа подршка били су јој тренери и родитељи, а и у средњој школи наставиће да се бави атлетиком.

Лука Човић је био трећи на окружном такмичењу из географије, а мотивисала га је љубав према том предмету и жеља да боље упозна континенте, државе и да у сваком тренутку може добро да се снађе на географској карти.

Хана Зулић је била прва на окружном такмичењу из српског, а Петар Радуловић трећи. Припремли су се на часовима додатне наставе и у току редовних часова, прелазећи питања са претходних такмичења уз помоћ наставнице.

Армин Ахметовић је остварио успех из енглеског, а Кристина Стељић из руског језика.

Ове године укупно 13 ученика школе „Милосав Стиковић“ у Коловрату и издвојеном одељењу у Ратајској остварило је успех на окружним такмичењима из више предмета.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци