Техничка школа: пет смерова за будуће средњошколце

Техничка школа: пет смерова за будуће средњошколце

Свршени осмаци данас су полагали тест из математике, а према речима председника актива директора основних школа у Пријепољу Бесима Бегановића, све је протекло без проблема. Сутра их очекује комбиновани тест са питањима из пет предмета, а коначни резултати завршног испита биће познати 5. јула, када почиње и предаја листа жеља за упис у средње школе. Овом приликом родитеље и будуће средњошколце упознајемо са образовним профилима Техничке школе у Пријепољу.

Техничка школа у Пријепољу нуди могућност уписа укупно 120 матураната и матуранткиња основних школа, у неки од пет четворогодишњих и трогодишњих образовних профила у области машинства, електротехнике и текстилства.

Ове године уписујемо једно одељење Електротехничар енергетике са 30 ученика, где ће они који га заврше моћи да лако пронађу посао у свакој бранши, а са друге стране овакви ученици имају одличну прођу на факултете из те бранше. Ми већ имамо дипломиране магисте, докторе наука и професоре на факултетима. Препоручујем свим одличним ученицима који имају афинитета према техници и природним наукама, математици и ИТ сектору да упишу овај смер – каже директор Техничке школе у Пријепољу Небојша Јевтовић.

Доступан је и четворогодишњи образовни профил Машински техничар за компјутерско конструисање, где 30 ученика може стећи корисна знања како за директан излазак на тржиште рада, тако и за наставак образовања на неком од техничких факултета. На трећем степену доступни су нови образовни профили, а то су Механичар моторних возила и Бравар сервисер.

Цела Србија зна која је потражња за браварима и заваривачима, да се та радна снага увози. Ове године ми у школи отварамо овај образовни профил и надамо се да ћемо за то добити и подршку локалне самоуправе, како би купили сву неопходну оперему за старије разреде – истиче Јевтовић.

Сигурно запослење након средње школе чека оне који заврше образовни профил Модни кројач, али најбољим ђацима се нуди могућност и уписа струковних студија.

Из школе излазе квалитетни, радни и ведни и у сваком тренутку могу да се укључе у свет рада. И то не само они, већ и сви са трећег и четвртог степена. Уз једно заједничко учење и сарадњу који ће професори и ђаци остварити, мислим да не треба бежати од Техничке школе, већ ка њој трчати, јер је отворена за све који су заинтересовани да уче и раде у области електротехнике, машинства и текстилства. Живи били и добро нам дошли – поручује директор будућим средњошколцима.

Он је додао и да су сви наставни планови и програми иновирани, што пружа могућност образовања ученика и ученица за савремене захтеве тржишта рада и високошколских установа.

Подели на мрежама

Повезани чланци