Тим “ЕлектРобот” ђака из Пријепоља и Прибоја остварио пласман на светско такмичење у роботици

Тим “ЕлектРобот” ђака из Пријепоља и Прибоја остварио пласман на светско такмичење у роботици

Тим “ЕлектРобот”, који чине деца из Пријепоља и Пибоја са своја три ментора, представљаће Србију на светском превенству у роботици „Фирст Лего Лиг“, јер је на Европском првенству освојио треће место. Светско првенство ће се одржати у Грчкој од 24. до 27. јуна, а учествоваће око 400 тимова из више од 100 земаља.

Тим „ЕлектРобот“ је формиран пре три године, након чега су стигле медаље за освојено друго место на државном такмичењу у Крагујевцу, затим је уследио пласман на европско такмичење у Словенији, где су освојили треће место и обезбедили пласман за светско првенство, које ће се одржати у Солуну.

Креативан и практичан рад у овом тиму подстакао је многе чланове да програмирање и роботика постану и њихово професионално опредељење.

Захвални су што им је школа у Коловрату, одакле је и највећи број такмичара, обезбедила простор за рад.

Иако поседују велико знање и вештину, да би се на светском првенству такмичили раме уз раме са другим екипама, неопходна је набавка нове опреме.

Оснивачица школе роботике Аница Павловић истиче да је ово велики успех за Прибојску и Пријепољску општину, због чега очекује да ће представници локалне самоуправе подржати њихов рад и омогућити им даљи напредак и развој, али и основне предуслове за учешће на светском такмичењу, за које се интензивно припремају.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци