ТВ Форум на Светском конгресу и фестивалу медијских иновација у Сарајеву

ТВ Форум на Светском конгресу и фестивалу медијских иновација у Сарајеву

Светски конгрес и фестивал медијских иновација ове године се одржава у Сарајеву под називом „Навигација кроз кризе: Новинарство на прекретници“. У оквиру панела о феминистичким медијима, у четвртак од 11 часова, наша новинарка Алдина Салкановић ће представити рад Телевизије Форум.

Климатске промене, економска неједнакост, рат, хуманитарни сукоби, ширење дезинформација и интензивна поларизација угрожавају глобални просперитет. У међувремену, демократија и владавина права су на зачељу док ауторитарни талас јача. У том контексту, Светски конгрес Међународног института ће обезбедити форум за новинаре и новинарке да се укључе у дијалог о улози медија у суочавању са кризама. Конгрес има за циљ и промоцију медијских иноватора и локалних медија из целог света, како би испричали своје приче, умрежили се, поделили искуства и учили једни од других.

У оквиру панела где се говори о феминистичким медијима, у четвртак од 11 часова, наша новинарка Алдина Салкановић ће представити рад Телевизије Форум. Говориће се о изградњи медија заснованих на феминистичким и инклузивним вредностима и изазовима привлачења публике, изградњи односа у заједницама и успешним причама феминистичких медија и колектива у Кенији, Непалу, Бразилу, Салвадору и Србији.

Током конференције, Међународни институт за штампу одржава и годишњу церемонију доделе награда новинарима и медијским организацијама који су дали значајан допринос промоцији слободе штампе, посебно суочени са великим личним ризиком.

Подели на мрежама

Повезани чланци