ТВ Форум на завршној регионалној конференцији за западни Балкан

ТВ Форум на завршној регионалној конференцији за западни Балкан

Завршна конференција Фондације Томпсон, која се одржава у Улцињу, окупила је стотину медија из шест држава западног Балкана са циљем да се размотре могућности сарадње и представе искуства и добре праксе медија. Конференција се одржава у оквиру пројекта „Медији за све“ а телевизија Форум је поделила своја искуства у успостављању сарадње са дијаспором.

Конференција која је посвећена могућностима и значају повезивања локалних медија и дијаспоре на Западном Балкану, представља резиме урађеног, али и потенцијале за даље унапређење на овом пољу.

Први панел је био посвећен значају повезивања медија са дијаспором за развој здраве демократије. Оцењено је да је за развијање сарадње локалних медија са дијаспором, која је неистражен и неангажован ресурс у развоју медија, веома битно поверење.

ТВ Форум, као први локални медиј у региону Западног Балкана који је путем крофандинг кампање, градио однос са својом локалном заједницом, пренео је своја искуства и праксе. За 51 дан, колико је кампања трајала, 81 особа је подржала наш рад, а међу њима и они који нас редовно прате у иностранству.

На конференцији је било речи и о мобилном новинарству, подкастима, техничким и дигиталним начинима за повезивање са дијаспором, док ће другог дана неке од тема бити удружена продукција и регионална сарадња. Дводневном догађају присуствују представници медијских кућа из Србије, Црне горе, Хрватске, Албаније, Босне и Херцеговине и Северне Македоније.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци