Друштво

ТВ Форум обележава 12 годна рада – Независно новинарство у служби грађана и грађанки

Пре тачно 12 година, 15. октобра 2008. године из студија Телевизије Форум емитована је прва емисија Вести. Основана у време када су се медији са дугом традицијом гасили, за 12 година, Телевизија Форум успела је да истраје и сачува професионалне вредности и независност.

Од телевизије која је почела са троје запослених, једном камером, неколико компјутера и импровизованим студијом израсли смо у модерну телевизију са десет запослених који свакодневно раде на квалитетном, правовременом и објективном информисању грађана и грађанки Пријепоља и региона. За 12 година избројали смо 3092 информативне емисије Вести и 504 „Прегледа недеље“, које су подсетник на истрајан рад наше телевизије на извештавању о догађајима и питањима битним за живот заједнице.  Представили смо бројне личности које својим радом, знањем, посвећеношћу послу могу бити узор другима… Покретали смо и били подршка иницијативама грађана и грађанки, хуманитарним акцијама, промовисали успешне и талентоване, указивали на пропусте одговорних.

Да бисмо на том путу и остали, у јесен 2019. у сарадњи са организацијом Каталист покренули смо кампању за куповину нове опреме, како бисмо производили још квалитетније садржаје. Подржао нас је 81 донатор и донаторка и прикупили смо 545 хиљада динара, чиме је циљана сума  премашена за 15%. Међу донаторима су били грађани и грађанке Пријепоља, али и других градова широм Србије, колеге и колегинице новинари, успешни привредници са локала и из дијаспоре, бројни пријатељи наше куће. Свима њима дугујемо захвалност јер су препознали наш труд и рад. Била је то још једна потврда узајамног поверења  оних који нас гледају и нас који производимо информације. Наше је да даље наставимо да истинито, објективно и правовремено информишемо и покрећемо питања од јавног значаја, а наши гледаоци то препознају и цене и спремни су и да нас финансијски подрже. Тако је настао Клуб пријатеља ТВ Форум отворен за све којима је стало до професионалних и независних медија.

Јавни интерес, професионализам, поштовање Етичког кодекса новинара Србије, залагање за поштовање људских права и промоцију родне равноправности у друштву темељи су и вредности на којима телевизија Форум почива. Спој искуства и знања, ентузијазма и енергије је снага ове телевизије, а подршка гледалаца и гледатељки која је стизала и свакодневно стиже потврда је потребе постојања овог медија и нашег рада.

Између две годишњице добили смо три награде: годишњу медијску награду за толеранцију за прилог Александра Минића о положају самохраних родитеља, награду ИНТЕРФЕР – а за друштвено одговорну репоражу о несанитарној депонији као еколошкој бомби, аутора Владимира Малешића и годишњу награду БеФем фестивала- Признање за медијско савезништво и разбијање медијског мрака.

12. годишњицу оснивања телевизије Форум обележавамо и са тугом, јер нас је ове године  напустила једна од оснивачица Телевизије Форум – Мирјана Тешевић, која је десет година радила као уредница информативног програма Телевизије Форум. Памтићемо је као одлучну новинарку, активисткињу и феминисткињу… али пре свега као жену великог срца. 

У годинама које долазе, настојаћемо да оправдамо ваше поверење.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *