Медији

ТВ Форум – Признање за разбијање медијског мрака

Феминистички културни центар „БеФем“ четврту годину за редом доделио је признања за феминистички рад појединицима, појединкама и колективима у оквиру манифестације “Bring The Noize - Буди гласна” која је одржана 8. марта на Међународни дан жена у установи Културни центар Град. Признање за медијско савезништво и разбијање медијског мрака на локалу освојила је Телевизија Форум.

Једна мала посвећена група жена може променити свет. Једна храбра група жена може покренути локалну телевизију, чији је рад утемељен на демократским принципима, телевизију која ће говорити о слободи, једнакости, женским правима – речено је приликом представљања Телевизије Форум.

Водитељка програма Зое Гудовић је истакла да ТВ Форум од свог оснивања 2008. године извештава о женским правима, о женама у јавном и политичком животу, економском оснаживању жена и ради на повећању видљивости жена у медијима.

Биле су и остале савезнице маргинализованих и одбачених, које су у потрази на новим сазнањима и вештинама, као и правим вестима – рекла је Зое Гудовић.

Награду су примиле новинарке ТВ Форум Далиборка Малешић и Мирела Вељовић.

Поред бројних признања које је ТВ Форум освајала за свој рад, ово је прво признање које добијамо од феминистичког колектива – због тога нам је веома значајно и посебно драго. Пошто смо добили награду за разбијање медијског мрака, наставићемо и даље да светлимо и настојати да нас тај мрак не прогута – рекла је новинарка ТВ Форум Мирела Вељовић.

Признања за феминистичке иницијативе су додељене у 17 категорија, односно у областима екологије, културе, подршке маргинализованим групама, у облaсти радних и репродуктивних права и рада у заједници. Поред Телевизије Форум, из Златиборског округа признање за „Феминизам на сеоски начин“ додељено је Малини Станојевић, председници удружења „Сачувајмо село“ из Прибоја.

Догађај су подржали “ Global Fund for Women” и Амбасада Словеније у Србији.

 „БеФем“ је феминистички културни центар који од 2009. године кроз програме медијске продукције и креирања нових медијских политика, образовања, умрежавања и фестивалских садржаја преиспитује и промовише феминистичку политику, културу и уметност; оснажује, мотивише и активира нове генерације феминисткиња и подстиче размену и сарадњу на локалном, регионалном и међународном нивоу.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *