У Бродареву уведене рестрикције у снабдевању водом, а проблематична и канализациона мрежа

У Бродареву уведене рестрикције у снабдевању водом, а проблематична и канализациона мрежа

Рестрикције у водоснабдевању ни овог лета нису мимоишле житеље Бродарева. Иако су се становници овог дела пријепољске општине надали да ће са изградњом постројења за прераду воде, њихове дугогодишње муке бити окончане, на редовно снабдевање водом у летњим месецима мораће још да да сачекају.

Како нам је рекао Милан Гачевић, члан Општинског већа, они су имали информацију да је водовод од априла у употреби, да су добијене све дозволе и да Бродаревци имају једну од најздравијих вода у Србији.

„Испоставило се да то није истина, јер фабрика нема ни грађевинску дозволу“ – рекао је Гачевић и додао да је Веће донело одлуку о увођењу рестрикција јер на вишим котама овог насеља воде уопште нема.

У Бродареву је велики проблем и канализациона мрежа

„Канализациона мрежа нема употребну дозволу, а прикључили су се и они који имају и који немају право“ – каже Гачевић и објашњава да је једна грађевинска машина послата како би покушали да одблокирају канализациони одвод код основне школе.

Да ли ће и како представници новоизабране власти, који по речима нашег саговорника нису ни знали право стање ствари, успети да реше дугогодишње проблеме са водоснабдевањем, остаје да се види. До тада, мештани и мештанке Бродарева мораће да буду стрпљиви и да свој дневни распоред обавеза прилагоде сатници рестрикције воде.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци