У Бродареву уведене рестрикције у водоснабдевању

У Бродареву уведене рестрикције у водоснабдевању

У Бродареву су од данас уведене рестрикције у водоснабдевању. Иако је постројење за прераду воде пробно пуштено у рад у априлу ове године, још није добијена употребна дозвола, тако да Бродаревци, као и претходних година, летње месеце проводе са празним славинама.

Дуго најављивана изградња фабрике воде требало је да мештане и мештанке Бродарева, нарочито оне у насељима на високим котама ослободи деценијских мука са нестанком воде у летњем периоду. Како изграђена фабрика још не служи својој сврси јер није добијена употребна дозвола, Бродаревци и Бродаревке и ово лето проводе без воде.

„Ми смо били принуђени да на захтев грађана једног дела Бродарева предложимо Општинском већу да уведемо рестрикције, да би извршили прерасподелу воде“, каже директор ЈКП „Лим“ Пријепоље Азиз Хаџифејзовић, јер, како каже, није фер да неки грађани уопште немају воду, а да је други користе.

„Није ово први пут, годинама су се у Бродареву у овом месецима вршиле рестрикције“, додаје Хаџифејзовић и нада се да ће овај пут трајати краће.

Постројење за прераду воде у Бродареву још није пуштено у функцију, због тога што, како каже Хаџифејзовић, касни употребна дозвола коју треба да обезбеде Дирекција и Општина.

Док мештани и мештанке Бродарева муку муче без воде, становници других насеља жале се на нередовно одношење смећа.

Наш саговорник каже да је ситуација алармантна нарочито јер се број становника у Пријепољу током летњих месеци знатно увећа, као и количине отпада које треба сакупити.

„Кад немате довољан број радника ништа вам не помаже. Ми имамо возила за изношење смећа, али немамо раднике. Где су радила четири радника сад раде два, које не можемо терати да дневно утоваре по 10 – 15 тона смећа, што је стварно превише“, каже Хаџифејзовић.

Комуналном предузећу недостаје и чистача улица. Тренутно их је четири, а реална потреба је дупло више, наглашава Хаџифејзовић

Наш саговорник каже да је тражио од републичких органа сагласност да се бар у летњим месецима повећа број радника, али захтев није одобрен. Према последњим подацима, како каже директор Хаџифејзовић, дневно се из Пријепоља изнесе око 50 тона отпада и то је више него што сакупе Прибој, Сјеница и Нова Варош заједно.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци