Друштво

,

Корона вирус

У изолационом одељењу преминула једна особа – Породиља, након царског реза, пребачена у Ужице

У изолационом одељењу Опште болнице у Пријепољу у претходна 24 сата преминула је једна особа која је била позитивна на Ковид 19, док је породиља са потврђеном упалом плућа, пребачена на даље лечење у Ужице. Иако се епидемиолошка ситуација мења из часа у час, према речима директора Опште болнице у Пријепољу др Зорана Дробњака ситуација је тренутно задовољавајућа.

Број пацијената смештених у изолационом одељењу пријепољске болнице је у извесном паду, каже директор Опште болнице у Пријепољу др Зоран Дробњак. У прилог томе иде и најновији податак да је на овом одељењу тренутно смештено 14 пацијената који су тестирани и чекају резултате теста.

Немамо ни једног тешког пацијента. Ни један респиратор није заузет, тако да је то још један добар знак да нико од пацијената у болници тренутно није животно угрожен. Задовољни смо тиме, што показује да су наши суграђани дисциплинованији и да воде рачуна о мерама, да носе масе, да поштују дистанцу, јер за сада је то једина ефикасна мера у борби против Ковид вируса – каже директор Опште болнице у Пријепољу др Зоран Дробњак.

Током викенда шест пацијената позитивних на Ковид 19 упућено је на даље лечење у Ужице. Међу њима је и једна породиља која је имала симптоме корона вируса.

Након царског реза код ње смо дијагностиковалиј упалу плућа и, по протоколу, одмах смо је упутили на даље лечење у Ужице. Беба је за сада добро, урадили смо неопходна тестирања и чекамо резултате теста – каже доктор Дробњак.

Иако се број пацијената из дана у дан смањује, доктор Дробњак каже да се изолационо одељење неће угасити све док траје епидемија.

Када се укине епидемије и одељење ће престати да функционише и ми ћемо се вратити редовним активностима. За сада позивам наше суграђене да буду стрпљиви, јер није лако радити у овим условима. Велике су температуре, велики су напори за нас здравствене раднике, јер имамо један број радника на боловању тако да све то исцрпљује здравствени систем. Зато када дођу у болницу, нека имају мало разумевања за нас јер ми смо ту да им помогнемо, односно на истом смо задатку – апелује доктор Дробњак.

Дробњак каже да је десетак здравствених радника пријепољске болнице позитивно на корона вирус. Сви су на боловању и чекају поновно тестирање или резултате поновљеног теста.

Сада се резултати тестова много брже добијају. Тиме смо задовољни јер на тај начин можемо боље да распоређујемо кадар. С обзиром да смо део одељења морали да преместимо на друга, односно да извршимо прерасподелу, тако смо и особље са оних одељења која су мање заузета и оптерећена, односно њихове запослене морали да прераспоредимо као испомоћ на ова друга одељења – закључује директор Опште болнице у Пријепољу.

Према извештају Завода за јавно здравље Ужице од недеље, у Пријепољу су потврђена три нова случаја инфекције корона вирусом, док у понедељак није било новозаражених. Од почетка епидемије у Пријепољу су потврђена укупно 154 случаја заразе, док је на територији Златиборског округа до сада регистровано 2.200 особа позитивних на Ковид 19.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *