У изолационом одељењу пријепољске болнице 47 пацијената. Шест медицинара заражено корона вирусом

У изолационом одељењу пријепољске болнице 47 пацијената. Шест медицинара заражено корона вирусом

У изолационом одељењу Опште болнице у Пријепољу тренутно je смештено 47 пацијената код којих се сумња на заразу корона вирусом или већ имају позитиван резултат на тесту, од којих је двоје на респиратору, потврдио је директор пријепољске болнице др Зоран Дробњак. Зараза је у овом моменту потврђена код шесторо здравствених радника.

др Зоран Дробњак

Након пребацивања четворо пацијената у Ужице и Крагујевац, на изолационом одељењу пријепољске болнице налази се 47 пацијената а у току дана још двоје ће бити пребачено у ковид болнице, рекао нам је директор пријепољске Опште болнице др Зоран Дробњак. Тренутно двоје пацијената има тешку клиничку слику и налази се респираторима. Код шесторо здравствених радника потврђена је зараза корона вирусом а од њих један је у болници и није животно угрожен док се петоро налази на кућном лечењу.

Од 29. јуна до данас преминуло је 8 особа, које су биле хоспитализоване у пријепољској болници, 6 из Пријепоља и 2 из Сјенице, а до сада су позитивни тестови на заразу корона вирусом стигли за шесторо преминулих.

Др Дробњак каже да је у болницу јуче стигао дезинфекциони тунел, донација Бијелопољца Хајриза Брчевака, који ће највероватније бити постављен на улазу у изолационо одељење. Добра вест је и да постоји интересовање донатора за набавку рендген апарата, што би значајно олакшало посао лекарима у пријепољској болници.

Пријепољска болница тренутно располаже са 50 места у изолацији, па се апелује на суграђане и суграђанке да носе заштитне маске, воде рачуна о хигијени и смање контакте на минимум, како би се успорило ширење вируса и како се не би дошло у ситуацију да нема места за пријем болесника. Тренутно се изводе оперативни програми само код хитних случајева и онколошких пацијената док се специјалистички прегледи обављају уз претходно заказивање.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *